Kiikarissa kielikokeilu ja hankintastrategia – Perussuomalaiset jättivät kaksi valtuustoaloitetta


Perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti kaupunginvaltuustolle kaksi valtuustoaloitetta maanantaina 19. helmikuuta. Toinen koskee kielikokeilua ja toinen hallintostrategian laatimista. 

 

Perussuomalaiset ehdottavat, että Äänekosken kaupunki aloittaa välittömästi valmistelut kokonaisvaltaisen hankintastrategian laatimiseksi. Aloitteen allekirjoittajat ehdottavat, että kaupunki ottaa tässä hankintastrategiassa erityisesti huomioon pienten ja keskisuurten yritysten tasavertaisen mahdollisuuden osallistua tarjouskilpailuihin, sekä kiinnittää kriteereissä huomiota hinnan lisäksi laatuun sekä työllistämiseen ja muihin paikallisiin vaikutuksiin.

Toinen valtuustoaloite jäljittelee hallitusohjelmaan kirjattua tavoitetta kielten opiskelun lisäämisestä ja monipuolistamisesta. Perussuomalaisten mukaan oppilaiden kieliosaamisen yhdistelmiä tulisi monipuolistaa jo koulupolun varhaisessa vaiheessa.

– Peruskoulu antaa tällä hetkellä kahta vierasta kieltä opiskeleville käytännössä mahdollisuuden vain englanti-ruotsi-yhdistelmälle. Myös muut yhdistelmät ,kuten englanti-saksa, englanti -ranska tai englanti-kiina tulee mahdollistaa. Ruotsin kielen osaaminen ei ole nykyaikana yleissivistyksen ja elämässä menestymisen ehto, eikä se ole kaikille suomalaisille välttämätöntä, valtuustoaloitteessa kirjoitetaan.

Lue valtuustoaloite hankintastrategiasta täältä ja kielikokeilusta täältä.

Vastaa

 1. Seppo Haavisto

  Suurista kielistä on kyllä enemmän hyötyä kuin ruotsista. Ruotsissa pärjää hyvin englannilla. Englanti on työntynyt melkein joka paikkaan, sitä pitää osata! Ranska, espanja, venäjä ja kiina ovat mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Kyllä sitä helposti voi opiskella 3 vierasta kieltä. Tietotekniikkaa voi käyttää hyväksi opiskelussa. Jos uusi kieli on vielä hieman hutera, voi sitä tositilanteessa auttaa kännykkäsovelluksella.

  Vastaa
 2. itärajalla ovat ruvenneetkin opiskelemaan venäjää joka on hyvä matkailuvaltti

  Olen seurannut Kadonneen jäljillä ohjelmaa jossa Ellen Jokikunnas on oppaana. Ainakin pari kertaa on menty Ruotsiin eikä Ellenkään asioi siellä ruotsin kielellä, Ellen sammaltaa englantia. Viimeksi etsijä osasi paremmin ruotsia. Olikohan viime jakso kun porukka meni johonkin virastoon niin Ellen koputtaa varaston ovea, ei ymmärtänyt vaikka alapuolella taisi lukea suomeksi VARASTO. Tulivat ulos todeten ettei ketään olllut paikalla, olivat kesälomalla. Ellenkin on varmaan vuosia opiskellut ruotsia niin osaamista ei ollut ollenkaan, ihan vaan Tanhupallon tyyliin. Muutenkin aika onnettomasti vedetty ohjelma.

  Kielten opiskeluun voisi todellakin tarjota laajemman valikoiman.

  Vastaa