Kings kiri lopussa Huiman ohi – kismittävä tappio Kolmosen kotiavauksessa

07.05.2018 11:33
Valmentaja Marko Ikosen Huima teki kolme maalia, mutta pistesarakkeeseen ei tullut merkintöjä.

Jalkapalloa, Kolmonen
Huima–Kings 3–4 (2–0)

Kolmosen sarjakausi alkoi Huiman osalta niukalla kotitappiolla, kun vierasjoukkue, kovaksi tiedetty kuopiolainen Kings tuli kahden maalin takaa ja kiri ohi. Fyysisen ja vauhdikkaan pelin voittomaali syntyi vain kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa.

Huim aloitti ottelun pirteästi ja oli hivenen hallitsevampi joukkue ensimmäisellä jaksolla. Huima siirtyi johtoon Roope Mikkosen vapauttaessa Jukka Kososen maalintekoon ottelun 28 minuutin kohdalla.

Huima jatkoi hyvää tekemistään ja siirtyi jo 2–0-johtoon ottelun 37. minuutilla. Perttu Huntuksen ja farmiapu Niko Kinnusen esityöstä Mikkonen pääsi laidalta karkuun ja ampui tarkasti pienestä kulmasta ohi Kings-maalivahdin.

Kings sai ensimmäisen jakson yliajalla kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta Oskari Röppänen pääsi laukomaan 25 metristä komean kavennusmaalin kaukolaukauksella juuri ennen taukovihellystä.

Toiselle jaksolle maalista virtaa saanut vierailija Kings tuli uudella innolla peliin. Joukkueen topparina häärinyt kokenut Esa-Pekka Vartiainen siirtyi toisella jaksolla kärkeen ja oli Huiman puolustuksen jatkuvana päävaivana. Vahva target-pelaaja Vartiainen pääsi tasoittamaan pelin 67. minuutilla tilanteeksi 2–2.

Huima pääsi kuittaamaan nopeasti mennen ottelun 70 minuutilla johtoon 3-2 Mikkosen syöttäessä Kososen läpi maalintekoon.

Pienen hallinnan toisella jaksolla peliin saanut vierailija Kings tasoitti pelin 3-3 uudestaan 75 minuutin kohdalla Al-Musawi Alin toimesta. Tilannetta edelsi Huiman puolustuksen kaksi epäonnistunutta purkupalloa.

Hyvätasoisen sarja-avauksen viimeinen maali syntyi Kingsin toimesta 82. minuutilla. Vapaapotkusta lähteneen laukauksen torjui eteensä Huima maalia vartioinut farmiapu Jani Järvi ja tästä seuranneen irtopallon toimitti verkon perille Justus Haataja.

Huima kohtaa seuraavassa ottelussaan vieraskentällä tulevana lauantaina Joensuussa Riverballin. Tästä ottelusta Huimalta puuttuu Kings-pelissä maalinteossa onnistuneet Kosonen ja Mikkonen, joten farmijoukkueen apuja tarvitaan.

Huima on tehnyt Kakkosessa pelaavan FC Vaajakosken kanssa farmisopimuksen, josta saa ottelutapahtumiin tulla maksimissaan kolme peluria.