Kinnunen lennätti keihäsmaajoukkueen Kiinasta Äänekoskelle


Apulaisvalmentaja Geng Sheng Li, tulkki Zhang Yun, Kimmo Kinnunen sekä keihäänheittäjät Gie Lijuan, Niu He Qing, Hu Hao Ran ja Long Ze Xuan.

Kimmo Kinnunen aloitti Kiinan keihäsmaajoukkueen valmentajana viime syksynä. Nyt koko poppoo pakkasi kimpsunsa ja suuntasi Suomeen harjoittelemaan. Paluukyyti on ajoitettu juuri kiinalaisen uudenvuoden aikaan, helmikuun alkupäiviin.

 

ÄKS tapasi joukkueen vain vuorokausi Äänekoskelle saapumisen jälkeen Hiskinmäen maapohjahallissa. Kiinankielinen puheensorina ja ilmassa viuhuvat kuntopallot kertovat, että ollaan oikeassa paikassa.

Aikaeroväsymyksestä ei ole tietoakaan. Niu Heqing, 21, Long Zexuan, 24, Ge Lijuan, 21, sekä Hu Haoran, 20, treenaavat heittoja ja lihaskuntoa Kinnusen ja apuvalmentaja Geng Sheng Lin opastuksella. Tammikuussa joukkueen viides jäsen Dai Qianqian liittyy myös toisten seuraan saatuaan yliopistourakan loppuun.

Itsekin keihäänheitossa kilpaillut apulaisvalmentaja Geng Sheng Li tarkkailee heittäjien tekniikkaa Hiskinmäen maapohjahallissa.

– Suomen talvi on kaunis, hyvin samanlainen kuin meillä Kiinassa, joukkuelaiset kertovat tulkki Zhang Yunin välityksellä.

Kinnunen kertoo viihtyneensä Kiinassa hyvin ja oppineensa jo vähän kieltäkin. Kiinaan muuttaneet maajoukkuevalmentajat Petri Lehikoinen ja Pekka Koskela ovat olleet apuna käytännön asioissa. Urheilijoita hän ylistää myös.

– Porukassa näkyy kiinalainen täsmällisyys ja kurinalaisuus. Heidän kanssaan on helppo työskennellä, Kinnunen toteaa.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Niu Heqing ja Long Zexuan harjoittelivat räjähtävää voimaa Kimmo Kinnusen ohjeiden mukaan.

Valmentajalle kiitosta

Joukkue odottaa innolla treenaamista Kinnusen kotipaikkakunnalla. Luvassa on ainakin uintia, heittoharjoituksia sisätiloissa sekä Äänemäen kuntoportaat. Toki myös vapaa-ajasta nautitaan asiaankuuluvilla tavoilla.

– Olen miettinyt, että moottorikelkkailu olisi kiva aktiviteetti, jos tulee hyvät kelit, Kinnunen kaavailee.

Nuoret urheilijat kiittelevät yhteen ääneen Kinnusen tapaa valmentaa.

– Kimmo on ammattimainen, kiltti ja kärsivällinen. Hän osaa ottaa huomioon kaikki yksityiskohdat, Long Zexuan ja Hu Haoran toteavat.

Vaikka perheitä tulee varmasti ikävä kuuden viikon reissussa, työtä tehdään ylpeydellä oman maan vuoksi. Jouluna koko porukka suuntaa Kinnusen kotiin maistamaan perinteisiä joululaatikoita, joten uusia kokemuksia ei ainakaan tule puuttumaan.

Jukka-Pekka Pohjolainen jakoi keihäsmaajoukkueelle muistot Äänekoskesta.

Paikalla treenejä seuraamassa oli myös Äänekosken kaupungin edustus.

– Olemme iloisia, että harjoittelupaikaksi on valittu juuri Äänekoski, vt. vapaa-aikajohtaja Jukka-Pekka Pohjolainen totesi ja jakoi joukkueen jäsenille Äänekoski-matkamuistot: koivusta käsityönä valmistetut kynät.

Vastaa