Kipinä kärsi sunnuntaina tappion Karhulan Veikkojen vieraana

20.02.2019 16:50
Koiviston Kipinä matkasi sunnuntaina Karhulaan taistelemaan sarjan kärkisijoista. Voitolla Kipinä olisi noussut koripallon miesten II-divisoonan kaakkoisessa lohkossa KaVen kanssa viiteen voittoon, ja jakamaan sarjan kolmossijaa. Toisin kuitenkin kävi.

Kotijoukkue KaVe aloitti ottelun vahvemmin ja karkasi jo alkuun kymmenen pisteen johtoon. Tämän jälkeen Kipinä sai kuitenkin koneen käynnistettyä, ja nousi Sami Mäntymaan (33 pistettä) johdolla rinnalle ja ohi. Puoliajan häämöttäessä KaVe sai heittopelinsä kulkemaan, ja puoliaikataukoa lähdettiin viettämään lukemissa 48-48.

Kolmannella jaksolla fyysinen kotijoukkue oli vieraileville äänekoskelaisille liikaa. Tapani Tolosen ja Attila Laineen johdattamana KaVe nappasi lopulta 97-78 voiton. Kipinältä Mäntymaan lisäksi onnistuivat takakentän Santtu Koivunen (11p) ja Juuso Mäntymaa (12p). KaVen pelaajavalmentaja Mikko-Petteri Järvinen kiitteli Kipinää kauden fyysisimmästä ottelusta.

– KaVe on meille kokonsa ja fyysisyytensä vuoksi ehkäpä sarjan hankalin vastus. Ensimmäisellä puoliajalla meidän puolustuksen kovuus ja intensiteetti oli tämän kauden parasta, ja sitä kautta saimme hyökkäyspäähänkin onnistumisia. Toisella puolikkaalla vastustajan rutiini oli meille liikaa. Jos pystymme pelaamaan kauden loput pelit samalla kovuudella, taistelemme kaikissa niistä voitoista, Kipinän päävalmentaja Hannu Koivunen mietti.

Kipinä jatkaa otteluitaan tuplaviikonlopulla Lappeenrannassa, joissa vastaan asettuu lauantaina sarjaa puhtaalla pelillä johtava Lappeenrannan Namika ja sunnuntaina jumbosijalla majaileva Namikan A-pojat. Tämän jälkeen Kipinän pelit jatkuvat 9.3. Lahdessa LaKon vieraana. Kipinä päättää kautensa kotiotteluun sunnuntaina 17.3. Klo 17.00 Katajan 2-joukkuetta vastaan. Voittamalla loput ottelunsa Kipinä taistelee vielä sarjan kakkospaikasta vahvan Lappeenrannan takana.

KaVe – Kipinä 97-78 (48-48)