Kirkonkylän kyläkaupassa kohdataan – lähikauppa Voikukka avasi ovensa Sumiaisissa


 Kyläkauppias Sini-Maria Tiainen löysi ostamansa vanhan kauppatalon tavaroista vanhan ajan kylttejä, joita voi laittaa tuomaan tunnelmaa kyläkauppa Voikukan tiloihin.

Avajaiset vietettiin Innon päivänä juhannuksen alla ja elokuun lopussa Arvon päivänä voi jo arvioida miten yritys on lähtenyt liikkeelle, tuumailee Sumiaisten uusi kyläkauppias Sini-Maria Tiainen.

 

– Kesän ja kesäasukkaiden varaan joutuu laskemaan paljon. Innolla tässä ollaan liikkeellä. Lomakauden aikana ovet ovat auki myös sunnuntaisin. Talvi sitten näyttää, miten toiminta asettuu ympärivuotiseksi, Sini-Maria Tiainen sanoo.

Kyläkauppias kertoo olevansa sekä idealisti että realisti.

– Haluan että maaseutu pysyy elävänä. Asiakkaat ratkaisevat sitten valinnoillaan, miten homma pyörii.

Voikukka avattiin juhannuksen aaton aattona. Kauppa kuuluu Tarmo-ketjuun ja valikoimaltaan liike on pienmarket. – Tuotevalikoimaa kehitetään kysynnän mukaan ja asiakkaiden kanssa yhteistyössä.

Sumiainen ehti olla ilman kauppaa yli vuoden. Kouluikänsä Sumiaisissa asunut, nyt Konnevedellä asuva ja puutarhuriksi kouluttautunut Tiainen on jo pitkään haaveillut kyläkauppiaan urasta ja etsinyt mahdollisuutta haaveensa toteuttamiseen.

– Monet ystävät ja sukulaisetkin ihmettelivät aluksi päätöstäni ja kysyivät, että olenko ihan tosissani. Nyt he uskovat ja kannustavat, Tiainen toteaa hymyillen.

Tosissaan olemisesta kertoo sekin, että hän on ostanut Sumiaisraitin varrella sijaitsevan kauppakiinteistön.

– Sumialaiset ovat toivottaneet tervetulleeksi ja tarjonneet monenlaista talkooapua. Kiitosta saa myös kaupungin elinkeinotoimi sekä EU:n Leader -hanke.

– Paperityötä ja neuvottelua on riittänyt keväästä asti, mutta asiat ovat edenneet toteutukseen, Tiainen kertoo myhäillen. Tiainen toivoo, että kaupasta tulee kyläläisten kohtaamispaikka ja tunnelmaltaan aito sumialainen.

–Tavoitteena kiireettömyys ja kylähengen vaaliminen. Sellainen, että asiakas lähtee kaupasta hyvällä mielellä. Pyrkimyksenä on tehdä kaupasta myös nähtävyys, jonka kautta poiketaan kauempaakin. Tiainen naurahtaa, että monenlaisia ideoita pukkaa ja tärkeää olisi saada Sumaisiin matkailijoita myös talvikaudella.

Vastaa