Kirri-Tikkakoski väli jäi Oulu-Kemin jalkoihin. ”Luvattuja” euroja ei tullutkaan Nelostien parannukseen


Kehysriihi on puitu ja näyttää siltä, että Nelostien parannushankkeen eurot lipuivat ylös pohjoiseen, kauas Kirri-Tikkakoski väliltä.

 

Rahaa näyttää menevän Oulun ja Kemin välin parantamiseen. Vetääkö pääministeri Sipilä kotiinpäin, kun Nelostiehen eurot menevätkin pääministerin vaalipiiriin? Moni on nyt pettynyt. Biotuotetehdasinvestoinnin uskottiin vaikuttavan Nelostien parannukseen, mutta nyt on usko koetuksella kun jo ”luvatut” rahat tien peruskorjaukseen ohjautuivat ohi.

Facebook täyttyy vihaisista kommenteista ja kysymys kuuluu nukkuivatko Keski-Suomen kansanedustajat onnemme ohi. Sinuhe Wallinheimo vastaa kritiikkiin Fb:ssä näin:

– Täytyy muistaa, että yksistään Stubbin hallituksen aikana Keski- Suomi sai historiallisesti suuresti infrapäätöksiä, yhteensä 172, 3 miljoonan edestä. Silloin huuto oli kovaa muun Suomen maakuntien edustajilta. Realismia kuitenkin on, että meillä on tiestöstä 2,4 mrd korjausvelka ympäri Suomen ja tarpeita on muuallakin, Wallinheimo kirjoittaa.

Kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston puheenjohtaja Kalle Jokinen (kok) on taasen tyytyväinen kehysriihessä sovituista liikenneinvestoinneista.

– Hallitus toteuttaa suunnitelmallisesti viime vaalikaudella tehtyjä linjauksia. Liikennepoliittinen selonteko valmistui keväällä 2012 ja siinä kiireellisimmiksi todetut hankkeet on saatu valmiiksi tai ovat työn alla. Nyt oli ns. kakkoskorin vuoro, sanoo Jokinen lähettämässään tiedotteessaan.

Vastaa