Kitaralegenda Paul Gilbert päräyttää Painotalolla


Miljoonia myynyt virtuoosi on yksi soittimensa arvostetuimpia taitajia maailmalla.

 

Maailman parhaiden kitaristien joukkoon lukeutuva Paul Gilbert tuo masterclass-kiertueensa Suomeen. 80-luvulta lähtien kitaramaailman eliittiin kulunut Gilbert on tunnettu taitavasta ja nopeasta soitostaan. Monipuolisena säveltäjänä Gilbert on ammentanut vaikutteita kappaleisiinsa popin, rockin, bluesin, jazzin, progen ja metallin parista.

Pennsylvaniassa varttunut nuorukainen muutti 80-luvun puolivälissä Los Angelesiin ja aloitti opinnot maineikkaassa Guitar Institute of Technology:ssa. Vuotta myöhemmin Gilbertistä tuli Racer X -yhtyeen soolokitaristi.

Entistä isompiin parrasvaloihin hän nousi vuonna 1989 perustettuaan basisti Billy Sheehanin kanssa Mr Big -yhtyeen, joka ylsikin nopeasti miljoonamyyntiin. Vuonna 1997 Gilbert jätti Mr Big:n keskittyäkseen soolouraansa. Tähän päivään mennessä takana on yhteensä 14 albumia sekä lukuisia klinikoita ympäri maailman. Viime vuosina häntä on työllistänyt soolouran lisäksi myös vuonna 2009 paluun tehnyt Mr Big sekä herran oma Online Rock Guitar School.

Äänekoskella Gilbertin rinnalla lavalla nähdään keskisuomalainen rytmisektio ja illan päättää mahtava jamisessio, jossa muutaman vierailevan kitaristin on tarkoitus nousta vuorollaan lavalle yhdessä Gilbertin kanssa. Illan aikana luvassa on reilusti soittamista sekä puhetta ja vinkkejä jokaiselle kitarasta kiinnostuneelle suoraan maailman huipulta.

Äänekosken lisäksi Gilbert esiintyy vain Tampereella ja Helsingissä, joten Painotalo tarjoaa keskisuomalaisille jälleen harvinaista herkkua.

 

Paul Gilbert Masterclass
Ke 29.3. klo 19 Painotalolla,Kesto 90 min, ei väliaikaa.
Lippu 25 €, ennakko Tiketti (huom. palvelumaksut) ja Äänekosken kulttuuritoimisto
Järj. Äänekosken kulttuuritoimi puh. 020 632 3256 ja Sato Music

Vastaa