”Koiran pitää viihtyä nahoissaan” – Pitkän linjan ulkomuototuomari kiittelee Äänekosken näyttelyn järjestelyjä


Konnevetisen Lea Pakarisen leonberginkoira Rane sai rapsutuksia ulkomuototuomari Marianne Holmilta näyttelysuorituksen jälkeen.

Äänekosken koiranäyttelyssä kruunattiin muotovalioita ja jaettiin ruusukkeita. Tuomarin tehtävä on katsoa koiraa kokonaisuutena.

 

Ulkomuototuomari Marianne Holm on tuttu näky koiranäyttelyissä. Kehää on kierretty niin omien kasvattien kanssa kuin arvostelemassakin – ulkomuototuomarina jo vuodesta 2002.

– Sain ensimmäisen oman koirani 51 vuotta sitten. Silloin en vielä päässyt esittelemään omia koiriamme kehään, vaan isä hoiti esittelyn. Ensimmäistä kertaa astuin kehään vieraan pinserin kanssa, Holm juttelee.

Holm arvosteli Äänekoskella FCI:n eli kansainvälisen koirajalostusliiton 2-ryhmän isompia rotuja, kuten boksereita, berninpaimenkoiria ja mastiffeja. Ennen arvosteluvuoron alkua Holm kiersi näyttelyaluetta katsomassa suorituksia ja ihastelemassa osallistuvia koiria.

– Täällä on ihana tunnelma! Järjestelyt on tehty tosi hyvin, täällä on tilaa hienosti joka paikassa. Koirat käyttäytyvät tosi kiltisti, Holm toteaa.

Ulkomuototuomarin tehtävänä on arvioida, onko näyttelyyn osallistuva koira rodunomainen ja terverakenteinen. Arvostelu tehdään liikkeessä ja seisten, ja myös koiran luonteeseen kiinnitetään huomiota.

– Pidän koirista, jotka ovat itsevarmoja ja viihtyvät omissa nahoissaan. Rodulla ei siinä kohtaa ole niin väliä, Holm linjaa.

Kuvaa varten Holm nykäisi hihasta Konnevedellä asuvaa Lea Pakarista, joka tuli kehästä leonberginkoiransa Lazylion’s Dear Mr. Pokerfacen eli Ranen kanssa. Rane poseerasi tottuneesti ja sai palkaksi toimittajan taskuista löytyneitä makupaloja.

– Näyttely meni hienosti, vaikka Ranea jännittikin. Tämä oli vasta sen toinen näyttely, joten siihen nähden olen tyytyväinen, Pakarinen kehuu.

Vastaa