Koivistolle suunnitteilla yhteisöasumista


Koivistonkylän alue saanee pian lisää asukkaita. (Kuva: Htm, cc, Wikimedia Commons)

Koiviston koulun ja Hirvaskankaan ABC:n läheisyyteen on suunnitteilla paritaloasumista yhteisellä saunalla.

 

Kiinteistön omistaja on hakenut kaupungilta poikkeamis- ja suunnittelutarveratkaisulupaa, rakentaakseen alueelle viisi 130 neliön paritaloa ja yhden saunarakennuksen. Alue on kaavoitettu osayleiskaavassa yhdelle kahden asunnon talolle, minkä takia poikkeamislupa tarvitaan.

– Hirvaskankaan-Koiviston palvelurakenteiden kasvaessa ja työpaikkojen lisääntyessä, näemme että pienien omistus-/vuokrahuoneistojen tarve kasvaa. Haemme kyseiselle  kahden hehtaarin tontille suurempaa rakennusoikeutta (700 m2), että kyseinen konsepti voi tulla kannattavaksi. Rakennustapa ja rakennusten sijoittelu sopii hyvin ko. maisemaan, eikä poikkea ympäröivästä rakennuskannasta häiritsevästi. Rakennusten sijoittelu tukee yhteisöllistä elämää ja asumista. Katsomme hankkeemme tukevan Äänekosken kaupungin kuntastrategiaa. Kehittyvä Hirvaskangas/Koivisto alueena mielestämme kaipaa hankkeemme mukaista pientaloasumista, hakijat perustelevat hakemustaan.

Alue sijaitsee 69-tien lähellä, Hirvasjoen varrella, Koiviston koulun ja Hirvaskankaan ABC:n välisellä alueella.

Naapureiden kuulemisen jälkeen yksi naapuri pitää rakennushankkeen ilmoituksen tietoja puutteellisena ja on huomauttanut asiasta kaupungille. Kaavoituspäällikkö ei näe estettä poikkeamisluvan myöntämiselle.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina 21. toukokuuta. Lue koko esityslista täältä. 

Vastaa