Kokoomossa keskusteltiin sotesta usean ehdokkaan voimin


Ehdokkaat Aki Virtaniemi, Terhi Simonen-Jokinen, Tuija Siltanen, Ville Väyrynen ja Tommi Lunttila vastailivat ja kuuntelivat Kokoomossa.

Kokoomuksen vaalikahvila Kokoomossa oli lauantaipäivän teemana sote-asiat.

 

Alustuksen aiheesta piti Saarikan kuntayhtymän toiminnanjohtaja, Keski-Suomen sote-pilot -hankkeen vetäjä Mikael Palola. Paikalla olivat kansanedustajaehdokkaat Tommi Lunttila, Ville Väyrynen, Aki Virtaniemi, Terhi Simonen-Jokinen ja Tuija Siltanen.

– Ehdokas Ville Väyrynen, joka työskentelee kirurgina Keski-Suomen keskussairaalassa, toi esiin terveydenhuollon ammattilaisen näkemyksen sote-keskusteluun. Vahva julkinen terveydenhuolto tarpeeksi levein hartein järjestettynä on hyvinvointivaltion elinehto. Yksityissektorin elinvoimaa on tuettava esimerkiksi palvelusetelein. Laadukasta järjestelmää ei tule rakentaa uudestaan, vaan kehittää kohdennetusti. Sotesta, yrittäjyydestä ja taloudesta käytiin vilkasta keskustelua ehdokkaiden ja yleisön välillä, kertoo Olli Jämsén.

Paikalla oli makkarabarometrin mukaan toistasataa ihmistä.

Torstaina Kokoomossa vierailivat kansanedustajaehdokkaat Tommi Lunttila sekä Janiika Vilkuna ja Eelis Loikkanen Jyväskylästä. Käytiin hyviä keskusteluja muun muassa maahanmuutosta ja syntyvyydestä.

Vastaa