Kolme Huiman pronssipoikaa Sudenpentujen leirille – kesän EM-turnaus tähtäimessä


Kalle Koivunen on yksi Huiman nuorista lahjakkuuksista, joita Suomi-paita kutsuu.

Kolmella SM-pronssille yltäneen Huiman B-poikien koripallojoukkueen pelaajalla on mahdollisuus päästä edustamaan Suomea arvoturnauksessa. Jose Botti, Veeti Jämsen ja Kalle Koivunen on kutsuttu 16-vuotiaiden poikien maajoukkueleirille Kisakallion Susi Training Centeriin.

Karsinta on kovaa, sillä 17.–20. toukokuuta järjestettävälle leirille on kutsuttu yhteensä 46 pelaajaa. Mestarijoukkue Hongasta leirille lähtee peräti seitsemän pelaajaa. Hopeajoukkue Sykistä valittuja on Huiman tapaan kolme ja pronssiottelun hävinneestä Urasta kaksi.

Tähtäimessä ovat Bosnia ja Hertsegovinan pääkaupungissa Sarajevossa 9.–18. elokuuta järjestettävät B-divisioonan EM-kisat. Joukkueen tavoitteena on sijoittua kolmen parhaan joukkoon, mikä tietäisi Suomelle paikkaa vuoden 2019 A-divisioonassa.

Turnaukseen osallistuu 24 maata. Sudenpennut ottavat C-lohkossa mittaa Puolasta, Unkarista, Kyproksesta, Islannista ja Bulgariasta. Maajoukkueen päävalmentajana toimii Antti Koskelainen. Toinen apuvalmentaja on jyväskyläläisestä JBA:sta tuttu Mikko Tupamäki.

KISAKALLION leiriltä valmennus valitsee osan pelaajista heinäkuisiin harjoitusmaaotteluihin Saksaa ja Kroatiaa vastaan. Elokuun alussa Suomi treenaa vielä EM-kisoihin Belgiaa vastaan.

Botti, Jämsen ja Koivunen olivat mukana maajoukkueleirityksessä myös viime vuonna. Kolmikosta Botti pääsi pelaamaan Susi-paidassa tammikuun alussa Tallinnassa järjestetyssä Baltic Sea Cupissa.

Suomi hävisi Tallinnassa kaikki ottelunsa Latviaa, Viroa ja Ruotsia vastaan. Botti oli Suomen parhaita pelaajia 7,3 pisteen, 2,3 levypallon ja 2,0 syötön keskiarvoilla.

PÄÄTTYNEEN SM-sarjan tilastoissa Huima-trio menestyi hienosti. Tehotilastossa Koivunen (22,5) oli seitsemäs, Botti (18,7) yhdeksäs ja Jämsen (17,4) 14:s. Pistekeskiarvoissa Koivunen (22,7) oli viides, Jämsen (17,8) oli 14:s ja Botti (16,1) 15:s.

Levypalloissa Botti (7,9 ) oli 16:s, Jämsen (7,5) 19:s ja Koivunen 46:s (4,2). Syötöissä Botti (4,73) oli kolmas, Jämsen (3,47) seitsemäs ja Koivunen (3,33) kymmenes.

Vastaa