Kolme ja puolisataa häntää heilui Liikuntapuistossa – Aurinko helli koiranäyttelyä


Parivuotias collie Roxier’s Miss Moneypenny eli Heta osallistui näyttelyyn rotutovereidensa rinnalla.

Ala-Keiteleen Kennelkerhon, Suolahden Metsästysseuran ja Hietaman haukun yhteisnäyttely keräsi Äänekosken Liikuntapuistoon jos jonkinmoista kuonolaista.

 

Liikuntapuiston nurmikenttä on täplitetty ufokankaisilla teltoilla, häkeillä ja lastenvaunun näköisillä koirankopeilla. Kirjoituskoneet nakuttavat, kun tuomarit arvostelevat kehissä kipittäviä nelijalkaisia. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta.

– Tänne on ilmoittautunut noin 350 koiraa, eli oikein hyvä määrä. Puitteet on meillä aivan mahtavat, tässä voisi järjestää isompiakin näyttelyitä, Ala-Keiteleen Kennelkerhon näyttelytoimikunnan puheenjohtaja Harri Laine kertoo.

Ensi vuoden järjestelyt ovat jo käynnissä. Tuomarisihteeri Marika Torpakko-Ahonen kertoo jo olleensa yhteydessä ensi kesän mahdollisiin tuomarivaihtoehtoihin.

– Monella on jo viikonloput kiinni näyttelyissä. He ovat todella haluttuja – siksi varauksien kanssa pitää olla liikkeellä ajoissa, Torpakko-Ahonen sanoo.

Eläinlääkäri Matti Ikkalan tehtävänä on tarkkailla, miten koirat voivat. Helteisenä päivänä etenkin nesteytys on tärkeää.

– Näyttelykoirat ovat yleensä hyvin hoidettuja. Ei täällä ole tarvinnut puuttua mihinkään, Ikkala toteaa.

Eläinlääkäri Matti Ikkala, näyttelysihteeri Elsi Pääaho, näyttelytoimikunnan puheenjohtaja Harri Laine sekä tuomarisihteeri Marika Torpakko-Ahonen tekevät pitkää päivää näyttelyn onnistumiseksi.

 

Vastaa