Kolme Koskelan esitystä valtakunnalliseen tanssikatselmukseen


Feeling Strong

Kolme Koskelan Tanssin esitystä pääsee esiintymään valtakunnallisessa tanssikatselmuksessa Rovaniemellä. 

 

 

Menneenä lauantaina 18. maaliskuuta Äänekoskella järjestettiin alueellinen Nuori Kulttuuri Moves -tapahtuma. Järjestävänä tahona toimivat Koskelan Setlementin nuorisotoimi, Äänekosken kaupunki ja Nuorisoseurain Keski-Suomen toimipiste.

Kaiken kaikkiaan päivän aikana nähtiin 22 tanssiteosta. Lajeina oli baletti, karakteeri, kansantanssi, katutanssi, nykytanssi ja jazztanssi. Asiantuntijaraatiin kuuluivat tanssinopettajat Sonja Jokiranta Lapualta ja Hanna Pantsu Alavudelta sekä teatteri-ilmaisun ohjaaja Annu Sankilampi Jyväskylästä.

Raati sai valita 7 teosta valtakunnalliseen katselmukseen Rovaniemelle. Rovaniemen katselmus pidetään 26.-28. toukokuuta.

Äänekoskelta jatkoon päässeet esitykset ovat seuraavat:

Pihla Huttunen / Koskelan Tanssi
Sininen hetki (baletti)

Jyväskylän Tanssiopisto / EK 2 & 3
Viidakon suojassa (baletti)

Koskelan Tanssi / katutanssi keski 3+/jatkotaso
Feeling strong (katutanssi)

Koskelan Tanssi / nykytanssi jatkotaso 2
Onks musta mihinkään (nykytanssi)

Viitasalon musiikkiopisto (Saarijärvi) / nykytanssin perusteet 2
Immeisiähän myös vaan (jazztanssi)

Jyväskylän ammattiopisto / Jazz 3
Vanhan varaston kätköissä (jazztanssi)

Jyväskylän ammattiopisto / JAO jazz
The Evil Queen (jazztanssi)
Moves on Nuori Kulttuuri -toiminnan valtakunnallinen tanssitapahtumakokonaisuus, joka kokoaa nuoret kolmen vuoden välein tanssin katselmuksiin. Kaikki tapahtumissa esiintyvät ryhmät saavat esityksestään ammattilaisraadin palautteen, kouluttautuvat työpajoissa, pääsevät katsomaan muiden ryhmien esityksiä sekä nauttivat muusta tanssiin liittyvästä oheisohjelmasta.

Edellisen kerran Nuori Kulttuuri moves -tapahtumia järjestettiin kolme vuotta sitten 2014, jolloin Tampereella kesäkuussa pidettyä valtakunnallista tapahtumaa edelsi 19 aluetapahtumaa. Yhteensä aluetapahtumissa esiintyi ja sai ammattilaisraadin palautetta lähes 5000 nuorta tanssijaa.

Moves on tarkoitettu kaikille 10-20 -vuotiaille tanssia harrastaville nuorten tanssiryhmille niin että ryhmässä on vähintään kolme tanssijaa. Aluetapahtumiin ei ole osallistumismaksua ja niihin voivat osallistua kaikki ryhmät ilmoittautumalla. Tapahtumat on tarkoitettu kannustamaan nuoria tanssiharrastuksessa ja niihin ovat tervetulleita myös vähemmän aikaa tanssia harrastaneet nuoret.

Vastaa