Konginkankaalla starttasi lapsia kiinnostava eräkummitoiminta


Mukana oli metsästyskoiria joista kuvassa Virve -niminen itäsiperianlaika. Kuvat Tiia Liimatainen

Eräkummitoiminnan periaatteena on opettaa eteenpäin erähenkistä kulttuuria ja hyviä erätapoja. Konginkankaalla saatiin tästä mieleenpainuva tietoisku. 
 
 
Konginkankaan koululaiset saivat viettää mukavaa koulupäivää, kun koulun pihamaalle saapui metsästyskoiria metsästäjien kera. Lapsilla riitti ihmeteltävää koirien lisäksi karhuntaljassa.
Tapahtuman takana oli Konginkankaan metsästysyhdistys, joka tuli esittelemään eräkummitoimintaa. Eräkummi -verkkosivuilla kerrotaan, että eräkummi on innokas ja vastuullinen eränkävijä, metsästäjä tai kalastaja, joka haluaa vapaaehtoistyönä johdattaa lapsia ja nuoria eränkäynnin saloihin. Tavoitteena on, että lapset ja nuoret rohkaistuvat ja oppivat liikkumaan luonnossa, oppivat kunnioittamaan ja tuntemaan luontoa sekä ymmärtävät kestävän kalastuksen ja metsästyksen periaatteet. Tämä onnistuu tarjoamalla lapsille ja nuorille mahdollisuus tavata kokenut eränkävijä, jonka johdolla tutustutaan aiheeseen toiminnallisten tehtävien avulla ulkona.
– Tietääksemme lähialueilla ei ole vastaavalla innostuksella lähtenyt metsästysseuroja mukaan, Tiia Liimatainen sanoo.
 
Hieno juttu, sillä metsässä kulkeminen ei ole enää kaikille nykylapsille tuttua puuhaa. Konginkankaan metsästysseura on ottanut kopin eräkummitoiminnasta ja toivottaa kaikki tervetulleeksi joukkoon.
– Muun ohella kerroimme myös riistanhoidosta, jota voi kuka vaan harrastaa, Liimatainen kertoo.
 
Koulun pihalla paistettiin makkaraa  ja keitettiin nokipannukahvia. Päivä oli jännä myös uusille eskareille ja eppuluokkalaisille, jotka kävivät tutustumassa kouluun ja saivat siinä samalla mielenkiintoisen annoksen eräkummitoiminnasta.
– Suurin suosio oli koirilla ja rapsuttajia riitti jonoksi asti. Makkarat ja muut herkut sponsoroi Konginkankaan kyläyhdistys joka tuki eräkummitoimintaa, kiitos heille siitä, Liimatainen kiittelee.
Oppilaat olivat innoissaan saamastaan kokemuksesta.
– Mukava päivä, oli kiva paistaa ja syödä makkaraa ja muita tarjottavia nuotion äärellä. Parasta oli pannukahvin juonti koulupäivänä, eräs oppilas tuumasi.

Eräkummi Jussi Sällinen koiransa Virven sekä 6.luokkalaisten ja rehtori Heikki Sarjan kanssa. Jussi pitää myös Metsästäjätutkintoon valmentavaa koulutusta Äänekoskella.

Konginkankaan metsästysyhdistys ja Äänekosken seurakunta järjestävät elokuussa Laajaniemessä eräleirin.

Vastaa