Konginkankaan maneesihanke ei saanut rahoitusta


Konginkankaalle on parin vuoden ajan valmisteltu monitoimimaneesia, joka laajentaisi olemassa olevaa hevosurheilukeskusta.

 

Helmikuussa 2019 Äänekosken kaupunki haki Keski-Suomen ely-keskuksesta yleishyödyllisiin investointeihin saatavissa olevaa investointitukea maneesin rakennuttamiseksi. Haettu investointituki liittyi EU:n ohjelmakauden 2014-2020 Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan.

Keski-Suomen ely-keskus teki asiassa päätöksensä 17.5.2019 ja hylkäsi hakemuksen. Hylkäämisen perusteluna on, että ely-keskus katsoo, että suunniteltu maneesihanke toteutuessaan saattaisi vääristää hevosalan toimijoiden välistä kilpailutilannetta hyödyn kohdistuessa suoraan kilpailulle elinkeinoalalle. Lausuntokierroksen perusteella monella Keski-Suomen ja lähialueen hevosalan yrittäjällä oli ollut huoli siitä, miten hanke vaikuttaisi heidän asiakasmääriinsä ja tulevaisuuden näkymiinsä.

Äänekosken kaupunki tyytyy ely-keskuksen päätökseen asiassa ja hankkeen valmistelu on kaupungin osalta päättynyt.

Jos jokin yritys, yhdistys tai muu toimija tulevaisuudessa ryhtyy valmistelemaan maneesia Äänekosken alueelle, kaupunki ratkaisee erikseen, voiko se olla jotenkin mukana hankkeessa.

Vastaa