Konginkankaan maneesihanke nytkähti kaupunginhallituksessa eteenpäin


Hevosurheilukeskusta on suunniteltu laajalla rintamalla. Suunnitelmaa toteutetaan pala palalta. Havainnekuva, miltä hevosurheilukeskus voisi tulevaisuudessa näyttää.

Kaupunginhallitus päättää hakea Keski-Suomen ELY-keskuksen maaseutuyksiköltä yleishyödyllistä investointiavustusta 70 prosenttia maneesihankkeen kustannuksista, ja esittää valtuustolle 300 000 euron lisämäärärahan myöntämistä edellyttäen, että ELY-keskus myöntää hankkeelle haettavan avustuksen.

Äänekosken kaupunginhallitus on hyväksynyt marraskuussa maneesikiinteistölle haetun suunnittelutarveratkaisun, joka on saanut jo lainvoiman. Aiemman päätöksen mukaan rakennuslupa haetaan, mikäli hanke saa alustavan rahoituspäätöksen ELY:ltä ja kaupunki rahoittaa omarahoitusosuuden.

ELY-keskuksen edustajat ovat todenneet annettujen selvitysten perusteella, että esillä oleva maneesihanke ei vääristä kilpailua. Ympäristöviranomaiset ovat todenneet käydyissä keskusteluissa, että hanke ei vaadi ympäristölupaa.

Vastaa

 1. Tuohtunut!

  Älytöntä verovarojen haaskausta. Toivon hartaasti, että ELY-keskus ei tule myöntämään rahoitusta tälle pähkähullulle hankkeelle. Perheessäni harrastetaan ratsastusta ja on tähän asti vastustettu tätä hanketta, tosin hiljaa. Tähän täytyy varmaan tehdä muutos. Ottaa aika syvästi päähän maksaa veroja, jos niitä käytetään tämmöiseen.

  Äänekoskella ei tarvita lämmintä maneesia, eikä oikeastaan minkäänlaista yhteiskunnan varoin rakennettua maneesia.

  Ratsastus on kallis harrastus ja sitä saa harrastaa kuka haluaa, kunhan tekee sen omilla rahoillaan eikä yhteiskunnan varoilla. Ratsastusta tuetaan jo nyt maataloustukien muodossa. Eiköhän noille maneesirahoille löydy parempiakin käyttökohteita.

  Jos tuo maneesihanke olisi toimiva se varmasti voitaisiin toteuttaa yksityisin varoin!

  Vielä älyttömämmäksi tämän hankkeen tekee sijainti. Ei kukaan tule kulkemaan Konginkaankaalle asti. Eihän siellä ole mitään, jotain pientä ravitouhua ja ne konginkankaan paikallisravit vielä perutaan joka vuosi kun on niin vähän osallistujia.

  Miten voi olla noin helppoa käyttää yhteiskunnan varoja. Päättäjillä ei ole mitään vastuuta. Kunnallispoliitikko voi hassata vaikka miljoonan yhteiskunnan varoja täysin päättömään hankkeeseen ilman mitään sanktioita. Kyllä meidän yhteiskunnassa on jotain pahasti pielessä, jos vanhukset voi maata lattialla omisss ulosteissaan, mutta pienenpiirin harrastajille pitää rakentaa miljoona euroa kustantava lämmitetty maneesi!

  Vielä lopuksi. Meidän perheessä harrastetaan ratsastusta ja se tehdään omilla ei yhteiskunnan varoilla.

  Vastaa
 2. mau

  Todella järjetön hanke. Päättäjät, muistakaa että käytätte verorahoja, ei mitään joululahjana tullutta rahaa. Käytetään se hiellä ansaittu raha vaikkapa koulutukseen,mihin tahansa mutta ei tähän harvojen harrastukseen. Jos maneesi tulee, minä lähden.

  Vastaa