Konginkankaan päiväkodissa kosteus- ja kuivalahovaurioita


Nyt pätee sanonta moni kakku päältä kaunis – tästä upean rakennuksen alapohjasta on löytynyt ongelmia. Kysymys kuuluu: peruskorjataanko?

Konginkankaan vuonna 1935 kouluksi rakennetussa nykyisin päiväkodin tilana toimivan rakennuksen kuntoa on tutkittu. Päiväkodilla on tilaa käytössä noin 250 neliömetriä, lapsia päiväkodissa on 20. Kesällä avattiin kahdesta huoneesta lattiat ja sen yhteydessä selvisi alapohjarakenteissa kosteus- ja kuivalahovaurioita.

 

 

– Työt keskeytettiin ja pyydettiin Ramboll Oy:ltä alapohjarakenteen korjaussuunnitelmat, kertoo tilapalveluista tullut tiedote.

Suunnitelmat ovat valmistuneet ja sen mukaan suositellaan alapohjarakennuksen uusimista kosteusteknisesti paremmin toimivaksi. Korjaussuunnitelma koskee koko talon alapohjarakennetta.

Alapohjarakenne on maavarainen betonilaatta, jonka päällä on puukoolaukset, turvetäyttöinen lämmöneristys ja lankkulattia.

Alapohjan korjauskustannukset nousevat korkealle. Jos korjausta lähdetään tekemään, niin silloin puhutaan peruskorjauksesta, joka koskee koko kiinteistöä perustuksista vesikattoon. Näin laajaan korjaukseen tulee hakea rakennuslupa ja korjaukset tehdään nykyisten rakennusmääräysten mukaisesti, ja tämä lisää kustannuksia,

– Tilapalvelut ja opetus- ja kasvatustoimi ovat päätyneet siihen, ettei nykyisen päiväkodin korjaaminen ole kannattavaa. Päätöksiä asioista ei ole vielä tehty, mutta asia on menossa kasvun- ja oppimisen lautakuntaan joulu-tammikuussa, tiedotteessa kerrotaan.

Opetustoimi ja kaupungin tilapalveluissa on mietitty vaihtoehtoja päiväkodin tilanteeseen.

– Vaihtoehtona on vanhan rakennuksen korjaaminen ja toinen vaihtoehto on väistötilat päiväkodin tarpeeseen.

Nykyisen päiväkodin käyttökustannukset ovat vuositasolla noin 80 000 euroa.

– Väistötilojen käyttökustannukset ovat noin puolet tästä. Väistötiloja on kaavailtu koulun ja päiväkodin yhteyteen viipale-elementeillä, tiedotteessa kerrotaan.

Tilapalvelut pitää aiheesta tiedotustilaisuuden päiväkotilasten vanhemmille tänään keskiviikkona 22.11.

Vastaa

  1. No mikä ettei näin hyvä

   Etteikö museo, siellä pitää olla kaikenlaista, monipuolisuutena lahopökkelöitä-kin

   Jos peräti Lappiin vietäis, samoin edellytyksin kuin Kivetyn kämppä häippäs- muihin maisemiin meni.

   Vastaa