Koohoo: Pankkisilta säilyy ja mopomiittipaikka saa tulla!


Äänekosken kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina useita hankkeita, jotka liittyvät nykyisen nelostien kohtaloon. 

 

Pitkään puhututtanut Pankkisillan kohtalo sai kaupunginhallituksen siunauksen: silta silyy kevyenliikenteenväylänä. Siltaan tehdään pieniä korjauksia, jotta se kestäisi tulevaisuudessa aurauskaluston painon. Lisäksi siltaan on suunniteltu uutta maalipintaa.

Myös mopomiittipaikka sai kaupunginhallitukselta vihreää valoa. Paikallisten mopoilijoiden ajoharrastukseen soveltuva alue luotaisiin nykyisen nelostien pätkälle, joka jää tarpeettomaksi. Noin 300 metriä pitkä tienpätkä sijaitsee teollisuusalueen länsipuolella. Alue olisi mahdollista avata mopoilijoille vuonna 2020, kun uusi Nelostie otetaan käyttöön. Sitä ennen Liikennevirasto selvittää vielä alueen vastuukysymyksiä.

Kotakennääntien ja nykyisen Nelostien risteykseen rakennetaan risteys, ja työmaan aikana paikalla toimiva liikenneympyrä poistuu. Lisäksi nykyisen Nelostien rinnalle rakennetaan kevyenliikenteenväylä jota pitkin pääsee kulkemaan Tärttämäentien ja Kotakennääntien väliä.

Vastaa

  1. Rt09p.

    Päällekkäisiä kevyenliikenteen väyliä. Nytkin on auraamatta koko Vaasantien väylä ja sillalla on enää auton mentävä ura.

    Vastaa