Koripallomies Jarmo Lehtonen on kuollut


Jarmo Lehtonen (1961–2017). Kuva: Koripalloliitto.

Huiman kaikkien aikojen parhaisiin koripalloilijoihin kuulunut Jarmo Lehtonen on kuollut. Lehtonen menehtyi myöhään keskiviikkoiltana nopeasti edenneeseen sairauteen Jyväskylän keskussairaalassa. Kuollessaan Lehtonen oli 56-vuotias.

Lehtonen oli Huiman miesten koripallojoukkueen kantavia voimia 17-vuotiaasta alkaen. Hän nousi nopeasti joukkueen kapteeniksi ja oli nostamassa Huimaa kahdesti miesten SM-sarjaan (1981 ja 1986).

Taitavana takamiehenä muistettu Lehtonen teki 11:n ykkösjoukkueessa pelaamansa kauden aikana Huimalle sarjapeleissä 3924 pistettä. SM-sarjassa Lehtonen pelasi 63 ottelua 12,1 pisteen keskiarvolla.

Lehtonen oli mukana voittamassa Huimalle A-poikien Suomen mestaruutta keväällä 1980. Lehtonen nousi tuolloin myös A-poikien maajoukkueeseen, jossa pelejä kertyi neljä.

Pelaajauransa huipulla Lehtonen lopetti varhain, vain 28-vuotiaana. Hän opiskeli Jyväskylän yliopistossa liikuntatieteiden maisteriksi.

Koripalloa Lehtonen ei jättänyt, sillä suurimman osan työurastaan hän toimi koripalloliiton alue- ja kenttäpäällikkönä Jyväskylässä. Ennen koripalloliittoa Lehtonen oli TUL:n palveluksessa. Hän toimi jonkin aikaa myös miesten maajoukkueessa Eero Saarisen apuvalmentajana.

Vastaa