Kotitalousneuvonnan ovet ovat taas auki


Kotitalousneuvonnassa on hyvä meininki. Ritva Peura (seisomassa) opastaa ja luo loimia.

Koskelan alaisuudessa toimivan kotitalousneuvonnan kausi on pyörähtänyt käyntiin. Äänekosken vanhan seurakuntatalon ovesta astuttuaan kuuluu kangaspuiden louske.

 

Kotitalousneuvonta avasi ovensa tiistaina. Kudonnanohjaaja Ritva Peura kertoo kohdanneensa iloisia kasvoja heti tiistaiaamuna.

– Kyllä tätä oli odotettukin, Peura sanoo ja mittailee silmillään loimen mittaa.

Toiminta jatkuu entiseen tuttuun malliin.

– Meillä ei ole sen kummempaa tietoa tämän talon kohtalosta. Kudotaan täällä niin kauan kuin keretään, Peura sanoo.

Huoneista löytyy parikymmentä kangaspuuta, joissa syntyy poppanaa, mattoa, pyyheliinaa, pöytäliinaa ja vaikkapa sängynpeittoja.

– Raanuja ja ryijyjä ei tänä päivänä juuri kudota, mutta räsymatto pitää pintansa aina, Peura tietää.

Talossa syntyykin talven aikana satoja metrejä mattoja ja muuta kodin kaunistusta. Kävijöitä on paljon, ja uusia kasvoja on tullut joukkoon mukaan. Kotitalousneuvonnalla on pitkät perinteet.

– Tänne vaan tullaan ja tehdään, näyttää siltä, että kaikki käy kuin luonnostaan. Tänään alkaa syksyn ensimmäinen kudontakurssi, Peura sanoo.

Kotitalousneuvonta on muutakin kuin kutomista. Sieltä voi vuokrata astioita juhlakäyttöön. Vuokaralla on myös hyötykasvikuivuri sekä omenapuristin.

– Astiat ovat todella suosittuja, sesonki alkaa keväällä ja serviisi liikkuu koko kesän ajan vilkkaasti. Koskelan sivuilta löytyy astiavuokraukseen tarkemmat ohjeet, Peura vinkkaa.

 

Kotitalousneuvonta avoinna

Tiistaina klo 9-17

Keskiviikkona klo 10-16

Torstaina klo 10-15

Vastaa