Kotitalousneuvonta täyttyi upeista käsitöistä


Ritva Peuran luomat huovutetut korut ovat hämmästyttävän kauniita ja uniikkeja.

Kotitalousneuvonnan, Syöpäyhdistyksen ja Reumayhdistyksen yhteiset myyjäiset saivat ostajat hämmästelemään taidokkaita käsitöitä vanhalla seurakuntatalolla.

 

Vanhalla seurakuntatalolla oli lauantaina 24. marraskuuta mahdollisuus tehdä upeitä löytöjä kauniista käsitöistä, kun paikalliset yhdistykset ja harrastajat myivät tekemiään käsitöitä. Myyntipöydistä sai myös ostaa itselleen värjättyjä lankoja ja muita käsityötarvikkeita, jos käsityökärpänen pääsi puraisemaan.

Ritva Peura piti paikanpäällä myös työnäytöksiä, jossa suu ammollaan sai ihailla taiteilijan pigmenttivärillä maalaamia kankaita.

– Pigmenttiväri ei mene kuidun sisään vaan jää sen pintaan. Silittämällä tai vaikka kuumassa saunassa kiinnittämällä näistä töistä voi tehdä ihan käyttötekstiilejä. Ei muuta kuin kokeilemaan. Minä neuvon mielelläni ja minut löytää täältä aina kudonta-aikoina, Peura kannustaa maalatessaan kankaalle suloista joulutonttua.
– Se näyttää niin helpolta, yleisö huokaisee.

Upeiden, oivaltavien, värikkäiden, uniikkien ja jopa nerokkaiden käsitöiden joukosta löysi koruja, vilttejä, heijastimia, koriste-esineitä, sytykeruusuja, sukkia, lapasia, joulukortteja ja vaikka leivonnaisia. Näiden taitavien tekijöiden käsissä suodatinpussikin taittuu upeaksi koristeruusuksi.

Vastaa