Koululaiset pääsivät nauttimaan kisatunnelmasta: ”Tämä on maailman paras päivä!”


Äänekosken yhtenäiskoulun oppilaat pääsivät kannustamaan. Kisakatsomossa nähtiin myös kaksi Suolahden yhtenäiskoulun luokkaa.

Muutama Koulunmäen ja Suolahden yhtenäiskoulun koululuokkaa pääsi viettämään ikimuistoisen päivän, kun koulupäivä meni SM-hiihtojen kisakatsomossa. 

 

Suolahdesta matkaan lähdettiin paikallisbussilla jo klo 8.45. Kun bussi oli lastattu täyteen jäätiin odottamaan seuraavaa.

– Tämä on äärimmäisen suuri juttu meidän oppilaille. Joku sanoikin, että tämä on maailman paras päivä. On upeaa, että varsin pienellä vaivalla voi olla järjestämässä näin suurta ja tärkeää elämystä, opettaja Timo Strickling sanoo.

Parisprintin karsintaa katsoneet Suolahden yhtenäiskoulun 3B ja 4C -luokkien oppilaat leimahtivat liekkeihin, kun Krista Pärmakoski pyyhälsi ohi.

– Kuten jo kauaksi asti kuuluu, nämä ovat Kristan faneja, Strickling nauraa.

Koulunmäen yhtenäiskoulun 6A -luokka tuli kisapaikalle opettajansa Tarja Melasalmen johdolla. Kisakatsomon väriläiskäksi oli väsätty upeita banderolleja. Topi Kuorelahdelle ja Verneri Poikoselle oli tehty oma kannustusbanderolli, harmistusta oli ilmassa, kun omat pojat eivät päässeetkään kisaan mukaan Vernerin sairastuttua.

– Näitä tehtiin ihan innoissaan. Kattokaa nyt tuota Antti Tuiskun kuvaa! Siinä meni pieni hetki, kun se oli lakanalle maalattu, Melasalmi huokailee. ’

Topille ja Vertsulle oli oma banderollinsa. Toinen banderolli muistutti, että Huima vastaa kisajärjestelyistä.

Vastaa