Koulunmäen yhtenäiskoulun uudisrakennus aikataulussa. Harjakaisissa päästiin kurkistamaan työmaan sisälle


Huikean upeat lasiseinät tuovat luonnonvaloa monitoimitilaan. Nurkkaan rakennetaan jättimäinen terassi, jossa koululaiset voivat ruokailla sään niin salliessa. Tommi Rautjärvi ja Hannu Lampi tutkivat valmista lasielementtiseinää.

Koulunmäen yhtenäiskoulun uudisrakennuksen harjakaisia vietettiin, kun rakennuksesta on valmiina noin 65 prosenttia. 

 

Koulunmäen koulun yhteyteen valmistuva uudisrakennus tulee noin 800 oppilaan käyttöön syysloman päätteeksi. Perinteisin menoin vietetty harjannostajaisjuhla oli lämminhenkinen tilaisuus puheineen ja musiikkeineen ja taikatemppuineen. Työmaakierroksella mukana oli kaupungin tekniseltä puolelta Tommi Rautjärvi ja Hannu Lampi. Molemmat kiittelivät urakan sujumista suunnitelmien mukaan.

– Kiitosta myös siitä, että ollaan pysytty kustannusarvion puitteissa, itse asiassa näyttää siltä, että jäämme sen alle, tekninen johtaja Rautjärvi sanoo.

Rakennuksen kustannusarvio on 18,5 miljoonaa euroa. Rautjärven mukaan tavoite on jäädä 15,8 miljoonaan euroon.

– Olemme onnistuneet hyvin urakoitsijoiden valinnassa, Rautjärvi summaa.

Paikallisten tekijöiden osuus urakassa on ollut merkittävä: maalaus-, ilmanvaihto- sekä laatoitusurakat ovat äänekoskelaisyrittäjien toteuttamat.

Rakennuksen rahoittaja Kuntarahoitus Oy:n rahoituspäällikkö Daniel Eriksson iloitsi päästessään harjakaistilaisuuteen. Hän kertoi Äänekosken olevan heille tärkeä asiakas.

– Harvoin pääsee paikalle katsomaan, ja nyt täytyy sanoa, että teille on tulossa hieno koulu. Äänekoski on meille tuttu asiakas, sillä meillä on rahoitussopimus neljästä eri kohteesta. Ratkaisuna kiinteistöleasing on hyvä sellaisessa kunnassa, jossa on kova investointitahti. Rahoitus jaksotetaan pitkälle aikavälille, joten tämä ei ole kunnalle niin kova taakka kuin laina, Eriksson sanoi.

Projektinjohtomallilla toteutettu rakennustyömaa keräsi myös kiitosta. Projektia vetävä Suomen Projektori Oy:n Jarkko Piiparinen laski, että kilpailutukseen osallistui 30 eri urakoitsijaa.

– Saimme hyviä urakoitsijoita. Työ on edennyt suunnitellusti, vaikka matkan varrella onkin jouduttu tehostamaan tiloja ja neliöitä, Piiparinen sanoi.

(juttu jatkuu kuvan alla)

Monitoimitila toimii ruoka-, että juhlasalina.

Yhtenäiskoulun rehtori Mauri Kangaskesti oli tyytyväinen varsinkin tiedottamiseen sekä oman työyhteisönsä mukaan ottamiseen.

– Meitä, eli rakennuksen käyttäjiä, on kuunneltu tarkalla korvalla, ja itse rakentaminen on sujunut koulun näkökulmasta hyvin. Olemme kestäneet tätä poikkeustilaa hyvin, kun tiedetään miten upeaa meille on tulossa. Haluan kiittää myös virkamiehiä ja päättäjiä, jotka ovat lähteneet konkreettisesti vaikuttamaan koulunkäyntiin, Kangaskesti sanoi.

Tällä hetkellä rakennuksen sisällä tehdään valmiiden pintojen lisäksi lv-asennuksia ja väliseiniä. Arkkitehtipalveluiden Mauno Kovanen ja Anne Nieminen kertovat, että käyttäjät ovat olleet mukana sisustuksen suunnittelussa. Suunnittelu on pitkällä, se on vain verhosuunnittelua vaille.

– Tietty värimaailma toistuu läpi talon, suunnittelijat sanovat.

Rakennuksen sydän on ruokasali, joka on upea monitoimitila. Upeaksi sen tekee myös valtavan suuri ikkunaseinä.

– Tuohon nurkkaan tulee näyttämö, joka on tavallisessa arkityössä ruokailijoiden käytössä, Nieminen esittelee.

Talon kaksi väestönsuojaa eivät ole nielleet hukkaneliöitä sisäänsä.

– Toisessa on musiikkiluokka, toisessa pukuhuone, Hannu Lampi kertoo.

Harjakaisten merkkinä rakennuksen katolla liehui siniristilippu.

 

Vastaa

  1. Mikko Herpman

    Toivottavasti on myös tehty poikkeuksellisen hyvin. Niin että valut ja muut rakennusvaiheiden kosteudet on haihdutettu/kuivatettu ennen pintoja.

    Vastaa