Kovalan vedenottamo suljettu öljylöydöksen vuoksi


Äänekosken Energia pyytää asukkaita ottamaan yhteyttä, jos heillä on tietoa öljyn alkuperästä.

 

Äänekosken Energia tiedottaa sivuillaan, että Kovalan vedenottamo on ollut suljettuna tammikuun 31. päivästä saakka. Vedenottamo suljettiin heti, kun säännöllisessä pohjaveden tarkkailussa ilmeni viitteitä öljystä.

Kovalan vedenottamon sulkeminen ei vaikuta veden käyttämiseen Äänekoskella, sillä veden saatavuus on turvattu korvaavilla vedenottamoilla. Äänekosken Energia otti esimerkiksi uuden Syvälahden vedenottamon käyttöön tammikuussa 2017.

Laboratoriotulosten mukaan Kovalan pohjavesialueen havaintoputkista otetuissa vesinäytteissä on paikoin löydetty kohonneita hiilivetypitoisuuksia, jotka viittaavat siihen, että pohjavedessä on öljyä.

Ympäristöviranomaiset jatkavat tutkimuksia, sillä öljylle ei vielä ole tiedossa selvää alkuperää. Kovalan vedenottamo pysyy suljettuna, kunnes tilanne on normaali. Verkostoon johdetun veden laadussa ei ole havaittu laatupoikkeamia.

Äänekosken Energia ja Äänekosken kaupunki pyytävät asukkaita ottamaan yhteyttä, jos heillä on tietoa öljyn mahdollisesta alkuperästä. Yhteystiedot löytyvät Äänekosken energian tiedotteesta.

RIINA NYGRÉN
riina(at)aksa.fi

Vastaa