Kuitupaakkujen pääsy Kuhnamo-järveen on estetty


Äänekosken Kuhnamo-järvessä ja sen rannoilla havaittiin ruskeita, noin 2–5 senttimetrin kokoisia kuitupaakkuja lauantaina 17.6.2017. Kuitupaakkujen muodostuminen johtui  Äänekosken nykyisen sellutehtaan puhdistamoaltaiden tyhjennyksistä, joiden yhteydessä altaisiin kertyneet saostumat ovat lähteneet liikkeelle.

Kuitupaakuista otettiin näytteet, jotka tutkittiin tehtaan laboratoriossa. Analyysien perusteella paakut sisältävät mäntyöljysuopapitoisia ja puuperäisiä aineksia. Kuitupaakut ovat tahmaavia, mutta eivät vaarallisia.

Kuitupaakkujen pääsy vesistöön on estetty. Tilannetta Kuhnamon alajuoksulla seurataan jatkuvasti tehostetulla vesistötarkkailulla.

Kuitupaakkuja ajautui lauantain ja sunnuntain aikana muun muassa Kuhnamon uimarantaan, jonka Metsä Group on siivonnut asiaankuuluvasti. Siivoustoimenpiteitä jatketaan tarvittavilla ranta-alueilla.

Vastaa

  1. Pasi

    ”Siivoustoimenpiteitä jatketaan tarvittavilla ranta-alueilla”. Mistä numerosta siivouksen voisi tilata??? Olisi hyvä jos näistä tyhjennyksistä voisi ilmoittaa tai kysellä johonkin numeroon tai sivustolle. Olisi syytä alkaa kunnolla seuraamaan näitä lipsahduksia

    Vastaa