Kultaisen harmonikan finaaliin äänekoskelainen Jonna Hytönen


Onnea Jonnalle finaalipaikasta!

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan 2018 finalistit valittiin Sata-Häme Soin järjestämällä Harmonikkaristeilyllä. Soitollaan finaalipaikan nappasi Ala-Keiteleen musiikkiopiston kasvatti Jonna Hytönen. 

 

Kilpailu on kolmivaiheinen: ensimmäinen on videotallenteiden perusteella tehty karsinta, jolloin osallistujat videoivat kaksi kappaletta. Videoiden perusteella valittiin semifinaaliin osallistujat. Videotallenteiden perusteella jatkoon päässeet soittajat kutsuttiin semifinaalikilpailuun, joka oli Sata-Häme Soi -festivaalin järjestämällä Harmonikkaristeilyllä Baltic Princess -laivalla 17. – 18. maaliskuuta. Finaali on heinäkuussa, Sata-Häme Soi -festivaalilla Ikaalisissa 3. – 8. heinäkuuta.

Ala-Keiteleen musiikkiopistossa harmonikansoittoa opiskeleva 17-vuotias Jonna Hytönen selvitti jatkopaikan ensin videotallenteiden perusteella jatkoon ja sen jälkeen semifinaalista vielä kesän finaaliin. Jyväskylässä Schildtin lukiossa musiikkilinjalla opiskeleva Jonna kertoo harmonikkaristeilyn sujuneen lupsaakkaasti.

– Matka laivalle harmonikkaristeilyn ”haitaribussissa” sujui nopeasti ja mukavasti harmonikan soittoa kuunnellen ja sen mukana laulaen. Oli jo ilta, kun laiva lähti, mutta kerkesi siinä muutamia ostoksia tekemään ja vähän esityksiä kuuntelemaan.

Laivaan saapuessa alkoi jännitys olla pinnassa. Jonna kertoo, että jännitystä nosti jo pelkästään kilpailukumppanien tietäminen.

– Tietysti olin myös todella innoissani semifinaaliin pääsystä; olihan karsintoihin osallistumisessa ajatuksena lähinnä vain kokeilla ja katsoa kuinna käy. Semifinaaliin pääseminen oli jo todella hieno ja iso asia. Kun tuli kuvausten aika, ja sitten sound checkin ja pian sitä olikin odottamassa omaa esiintymisvuoroa. Siinä vaiheessa jännitin varmaankin enemmän sottoa ennen olevaa haastattelua kuin itse kilpailua. Mutta lavalle kävellessä jännitys katosi lähes kokonaan, ja kun aloin soittamaan, tuntui melkeinpä samalta kuin olisi kotona ollut harjoittelemassa, Jonna kertaa tapahtumia.

Jonna muistelee, kuin hän tuloksia odotellessa  palasi ajatuksissaan takaisin soittoonsa.

– Mietin, että mitenköhän se soitto meni, mutta ilmeisesti hyvin kerran finaaliin pääsin. Olen todella yllättynyt finaalipaikasta, kun alunperin olin kahden vaiheilla, että osallistunko karsintaan ollenkaan, mutta soitonopettajani Silja Makkonen sai innostumisen osallistumiseen, iso kiitos siis hänelle. Finaalipaikka tietenkin tietää vain harjoittelua koko kesän ajalle Ikaalisissa järjestettävää finaalia varten. mutta sehän ei tietenkään haittaa ollenkaan, vaan hyvällä mielellä treenailen pitkin kesää, Jonna sanoo.

Vastaa