Kuukkanen kahvakuulaili MM-hopeaa

27.11.2014 09:08 (muokattu 27.11.2014 09:09)
Sumialaislähtöinen Mari Kuukkanen palasi kahvakuulan MM-kisoista hopeisen mitalin kanssa. Konneveden Urheilijoita edustavan naisen joukkuekaveritkin pääsivät mitaleille.

26-vuotias Kuukkanen voitti hopeaa naisten +68kg amatöörisarjassa, kun kisalajina oli tempaus. Kisatulos oli 191.
– Aiempi oma ennätys oli 175, että pakko olla tyytyväinen. Vaikka ilman tätä flunssaa olisin varmaan voittanut, Kuukkanen hymyilee.

Ensin Kuukkanen luuli voittaneensa pronssia, mutta jälkeenpäin mitali käytiin kirkastamassa.
– Alemman painoluokan tyttö oli tullut kisaamaan meidän kanssa, ja se vei ensin hopeaa. Kun sain tietää oikean tuloksen, kiljuin niin että koko katsomo kuuli. Oli muuten ensimmäinen kerta, kun eläissäni olen kiljunut, Kuukkanen nauraa.

Myöskin Sumiaisia maailmankartalle viemässä ollut Marin äiti, Anneli Kuukkanen oli mitalinsaajien joukossa. Anneli tempaisi veteraanisarjassa kultaa tuloksella 203. Konneveden urheilijoiden muut naiset tempoivat neljä mitalia ja kolme suomen ennätystä.

Kahvakuulan MM-kisoissa amatööri-sarjan naisosallistujat kisaavat 16kg painoisella kahvakuulalla. Laji on tempaus, jossa kahvakuula temmataan pään yläpuolelle, ilman että se lepää välillä rinnalla. Tempausta tehdään yhteensä 10 minuutin ajan ja sinä aikana kuula tulee nousta pään yläpuolelle puhtaasti. Kisatulos on tempaustoistojen määrä.

MM-kilpailuista Hampurista 21. – 23.11.2014  Suomen joukkueen mitalisaldo oli 15. Näistä kultaisia oli viisi, hopeisia viisi ja pronsseja viisi. Joukkueessa oli yhteensä 22 urheilijaa. Maakohtaisissa pisteissä Suomi sijoittui hienosti kuudenneksi. Kaikkiaan kilpailuihin osallistui yli 500 urheilijaa 35:stä eri maasta.