Kynttiläkyytiä ilmaiseksi – Luotosen Taksi kuljettaa aattona eläkeläisiä non-stoppina hautausmaalle ja takaisin


Vihavaisen Hannu tarjoaa Suolahden Nesteellä piparia ja glögiä, Jari Luotonen kuljettaa taksillaan eläkeläisiä hautausmaalle ja takaisin.

 Luotosen Taksi tarjoaa eläkeläisille jouluaattona kyydin hautausmaalle. Kyytiä odotellessa saa suuta makkeaksi Suolahden Nesteellä.

 

Luotosen Taksin Jari Luotonen on merkinnyt itselleen jouluaaton vapaapäiväksi. Kuitenkin mies nähdään suhaamassa taksillaan edestakaisin parhaaseen kinkunsyöntiaikaan.

– Tuli mieleen, että kun on kerran vapaapäivä, niin silloinhan voisi ajaa vaikka taksilla, Luotonen nauraa.

Luotosen mielessä kypsyi ajatus tarjota eläkeläisille jouluaattona ilmaista kyytiä Suolahden hautausmaalle ja takaisin. Monelle kynttilänvientimatka saattaa olla ylitsepääsemättömän pitkä, sillä Suolahden keskustasta matkaa hautausmaalle tulee neljä kilometriä.

– Ajan väliä niin monta kertaa, kuin kyydittäviä riittää, Luotonen lupaa.

Luotonen pohti, kuinka kyyditys olisi yksinkertaisinta järjestää. Hän marssi Suolahden Nesteen Hannu Vihavaisen luokse.

– Lähtö hautausmaalle tapahtuu täältä Nesteeltä. Ennen tai jälkeen kynttilän vientiä tarjoan lähtijöille glögiä, piparia ja joulutorttua, Vihavainen sanoo.

Lähtö siis Suolahden Nesteeltä, ja kyyti palaa sinne takaisin. Non stoppina tapahtuva kuljetus tapahtuu jouluaattona kello 13-16 välisenä aikana.

– Koska aika on rajallinen, en lähde hakemaan ketään kotiovelta tai viemään sinne, Luotonen laskee.

Tässä onkin upea ele kahdelta yrittäjältä.

– Kyytiin ovat tervetulleita kaikki eläkeläiset, jotka haluavat käydä muistamassa poisnukkuneita läheisiään.

Kahden yrittäjän, Luotosen Taksin ja Neste Suolahden, jouluhyvä pistää miettimään, kuinka tärkeä joulun perinteeseen liittyvä kynttilän vienti hautausmaalle voi katketa, ellei tällaisia hyväntahdonlähettiläitä olisi olemassa.

– Kaikki eivät pääse osalliseksi, joten on mukava, jos voi auttaa, Luotonen ja Vihavainen tuumaavat.

Eläkeläisten non-stop kyyti Suolahden hautausmaalle jouluaattona klo 13-16. Lähtö ja paluu Suolahden Nesteeltä. Kyytiä odotellessa tai hautausmaalta palatessa voi nauttia yrittäjä Hannu Vihavaisen tarjoamat glögit, piparit ja tortut.

Vastaa

  1. Ex suolahtelainen

    Loistavaa!! Hieno tempaus. Siinä on suolahden ensimmäinen taksikuski joka ei ajattele pelkästään rahaa!! Ja Hanski, todella hienoa että lähdit mukaan tällaiseen toimintaan. Hyvää joulua teille!!!! Ja onnellista uutta vuotta(vaikka vähän raha rikastakin)!

    Vastaa
  2. orpo

    Tuommoisia ihmisä lisää tähän kylmään maailmaan,teitte monelle varmaan ainutkertaisen joulun

    Vastaa