Laboratoriotutkimusten tulokset voi katsoa nyt Omakannasta


Yleisimmät tutkimustulokset näkyvät Omakannassa heti niiden valmistuttua.

 

Sellaiset tutkimustulokset, jotka vaativat esim. vastaanottokäyntiä tai soittoa, viivästetään automaattisesti 28 vuorokautta, minkä jälkeen ne näkyvät Omakannassa. Vain uudet 2.1.2019 jälkeen tehdyt avohoitokäynnin laboratoriotutkimuspyynnöt ja niiden vastaukset tehtyjen tallentuvat Omakantaan. Sinne ei siis siirretä vanhoja laboratoriotutkimusten vastauksia.

Niille terveydenhuollon asiakkaille, jotka käyvät säännöllisin väliajoin laboratoriotutkimuksissa, tehdään yleensä niin sanottu kestolähete tulevia tutkimuspyyntöjä varten.  Nämä kestolähetepyyntöihin liittyvät laboratoriotutkimusvastaukset eivät tallennu automaattisesti Omakantaan. Jos halutaan, että ne tulevat näkyviin Omakantaan, on kestolähete uudistettava seuraavan hoitokontaktin yhteydessä.

Laboratoriotutkimusvastaukset löytyvät Omakannassa www.omakanta.fi Terveystiedot-osiosta kohdasta Tutkimukset. Siellä näkyvät ne vastaanottokäynnit, joihin on kiinnitetty kuvantamis- tai laboratoriotutkimuspyyntöjä sekä vastauksia. Lisäksi tutkimusvastaukset ovat nähtävillä Terveystiedot-osiossa kohdassa Käynnit ja hoitojaksot erillisenä linkkinä, joka on liitettynä käyntiin tai hoitokontaktiin.

 

Vastaa