Lähes 300 nuorta sai opiskelupaikan Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistosta


Suosituimmat yhteishaun alat olivat hius- ja kauneudenhoitoala sekä biotehtaan ympärille liittyvät alat.

 

Kevään yhteishaun tulokset selvisivät torstaina 14. kesäkuuta. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistossa aloittaa 289 nuorta oman alansa perustutkinnon. Lähes kaikki hakijat pääsivät toivomalleen alalle eli niin sanottu ykkösvalinta toteutui. Suosituimpia aloja olivat hiusala, joka oli ensimmäistä kertaa nuorten haussa, metsäala, logistiikka ja maatalouden maatalousteknologia. Lisäksi suosittu oli metalliala eli kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, joka työllistää pohjoisessa Keski-Suomessa tällä hetkellä hyvin.

– On hienoa, että ne jotka meille ensisijaisesti hakivat, saivat paikkansa. Eli lähes kaikki pääsivät sille alalle, jonne eniten halusivatkin, sanoo opinto-ohjaaja Leena-Marja Jäspi.

Pokella oli yhteishaussa yhteensä 16 perustutkintoa oppilaitoksen eri toimipisteissä Äänekoskella, Saarijärvellä ja Viitasaarella. Lisäksi Laukaassa järjestetään rakennusalan perustutkinto.

Yhteishaku on edelleen peruskoulun päättävien hakeutumisväylä ammatilliseen koulutukseen. Yhteishaussa on mukana osa perustutkintojen paikoista. Loput paikat ovat auki jatkuvassa haussa. Lisäksi jatkuvassa haussa ovat oppisopimuksen, työvoimakoulutuksen sekä ammatti- ja erikoisammattitutkintojen paikat.

Ammatillisen koulutuksen reformi toi uuden jatkuvan haun, joka antaa mahdollisuuden hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. Oppilaitokset päättävät itse jatkuvan haun hakuajoista, hakumenettelyistä ja valintaperusteista.

Valitut opiskelijat yksiköittäin:

POKE  289

Piilola Äänekoski  139

Opinahjo Äänekoski 38

Saarijärvi 64

Viitasaari  48

 

Vastaa