Landebuustin nuoret kyliä kehittämässä – Suolahdessa avattu pakohuone!


Landebuustin nuoret järjestivät keväällä lennokkaat Punaisen talon pippalot.

Syksyllä on luvassa 4H:n Landebuusti –hankkeen nuorten järjestämiä tapahtumia ja toimintaa Suolahdessa, Hietamalla  ja Mämmellä.

 

Äänekosken 4H:n Leader -rahoitteisessa Landebuusti –hankkeessa nuoret kehittävät omaa kylää ja järjestävät tapahtumia. Hankkeen tiimoilta Sumiaisiin on nuorten aloitteesta toteutettu frisbeegolfrata, Koivistolle nuorten oma tapahtuma Punaisen talon pippalot, ja nyt syksyllä tulossa on toimintaa vielä kolmella kylällä: Suolahdessa, Hietamalla ja Mämmellä.

Suolahteen on avattu Landebuustilaisten ideoima ja toteuttama Suolahden Salahuone elokuussa. Salahuoneessa, eli ”salaisen rikollisliigan päämajassa” tehtävänä on tulla huoneeseen 2-4 hengen ryhmässä ja 60 minuutissa löytää huoneeseen piilotetut salaiset asiakirjat erilaisia tehtäviä ratkomalla. Salahuone on avoinna hankeaikana kysynnän mukaan elo-lokakuussa ja on osallistujille maksuton. Pakohuonetta pääsee testaamaan varaamalla ajan netistä.

Hietamalla Landebuustin nuoret ovat mukana järjestämässä Superlauantaita 1. syyskuuta, johon landebuustilaiset järjestävät muun muassa kuplafutista ja illan huipennukseksi diskon. Superlauantaissa on monenlaista ohjelmaa Hietaman koululla ja nuorisoseurantalolla. Tapahtumaa tuottavat yhteistyössä Hietaman koulu, Hietaman kylätoimikunta, Hietaman nuorisoseura ja Landebuusti –hanke.

Mämmen Landebuustin nuoret järjestävät pelitapahtuman Mämpärilanit Mämmen metsäpirtillä lauantaina 29. syyskuuta. Mämpärilaneissa ohjelmassa on pelaamista sekä konsoli- että lautapeleillä, ämpäriarvonta ja tubettaja Roposen esiintyminen. Lisäksi tapahtumassa muun muassa Huiman pitämä kioski sekä Mämmen kyläyhdistyksen järjestämä disko. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Landebuustin ja Mämmen kyläyhdistyksen kanssa.

 

Suolahden Salahuone Kellosepänkatu 21. Ilmoittautuminen täällä. 

Hietaman superlauantai 1.9. 

Mämpärilanit Mämmen metsäpirtillä 29.9. 

Vastaa