Lauantaina skeitataan! Huuhan skeittiparkki on betonin kuivumista vaille valmis


Huuhan puistoon valmistui viidessä viikossa uusi ja upea betonista tehty skeittiparkki. Skeittaamaan päästään jo lauantaina. 

 

Kaupungin vs. vapaa-aikajohtaja Jupe Pohjolainen on tyytyväinen lopputulokseen. Mitään virallisia avajaisia ole tarkoitus järjestää.

– Lauantaina pääsee skeittaamaan, eikä ennen sitä ole parkkiin vielä asiaa, Pohjolainen sanoo.

Nyt tarvitaan malttia vielä pari päivää , ettei iso ja hyvä työ mene pilalle

– Annetaan betonin kuivua rauhassa, Pohjolainen muistuttaa.

Pohjolainen on tyytyväinen uuteen skeittiparkkiin ja harmittelee, ettei sen rakentamista päästy aloittamaan jo keväällä.

– Onneksi se on nyt valmis, ja toivotaan sille monia käyttövuosia. Pienellä budjetilla saatiin oikein kelpo parkki, jossa vanhoja elementtejä pystyttiin hyödyntämään. Tästä johtuen parkki on vähän raffin näköinen, mutta tämä seikka ei missään tapauksessa haittaa itse lajin harrastamista.

Skeittiparkin rakensi suomalainen Windmill Skatepark Solutions, jolla on vankka kokemus skeittiparkkien valmistamisesta ja suunnittelusta. Rakennustöissä ja suunnittelussa alusta loppuun mukana ollut Tuomo Ritakallio on itsekin skeittaaja. Ritakallion edustama yhtiö on arvostettu skeittiparkkien valmistaja.

– Kaikki meni suunnitelmien mukaan. Teimme pitkää päivää ja välillä päivät venyivät 15-tuntiseksi, kun odotimme valun kuivumista.

Kesällä valut kuivuvat huomattavasti nopeammin, Ritakallio kertoo nopeimman prosessin kestäneen vain reilut neljä tuntia.

Betoniparkki on huomattavasti hiljaisempi kuin vanerista valmistettu.

– Betonin kestävyyskin on aivan toista luokkaa.

Uusi parkki on monipuolinen, mutta myös sellainen, johon aloittelevan skeittaajankin on helppo tulla. Skeittiparkkia on odotettu jo kauan. Kaupungissa on paljon skeittaajia ja skuuttaajia. Mukana suunnittelussa ollut äänekoskelaisskeittaaja Max Steffansson iloitsee parkin avautumisesta.

– Toivotaan, että syksyn kelit mahdollistavat uuden parkin testausta, Steffansson sanoo.

Ritakallio katsoo valmiiksi saatettua työtä, ja esittelee parkin hienouksia ylpeydellä.

– Kyllä tämä mulle itsellenikin kelpaisi, Ritakallio hymyilee.

Huuhan skeittiparkkia tekemässä ollut Ilari toivottaa skeittaajat ja skuuttaajat tervetulleiksi lauantaina 13.10.

Vastaa