Leif Lindeman toivottaa aitoa joulua kaikille!


Äänekosken oma tuplaprinssi Leif Lindeman tunnustautuu viimeisen päälle jouluihmiseksi. Tänä jouluna myös kuulijat pääsevät osalliseksi Leifin jouluun kuunnellessaan uunituoretta levyä, Aito joulu.

 

Aito Joulu on Leif Lindemanin uran toinen joululevy. Ensimmäinen tehtiin gospelaikoina.

– Tämä on iskelmämuusikon urallani ensimmäinen laatuaan, Leif laskee.

Levyltä löytyy pari klassikkoa, ja loput kappaleet ovat Leifille varta vasten tehtyjä. Tekijäkaarti on nimekäs: legenda Jukka Kuoppamäki sekä palkittu Sinikka Svärd sekä Esa Nieminen ja Jussi Rasinkangas ovat laulujen takana.

– Olen hyvin tyytyväinen omaan tekemiseeni. Orkesteri kuulostaa hyvältä ja Esa Nieminen piti onnistuneesti ohjia käsissään projektin edetessä.

Kirsikkana kakun päällä on Leifin kymmenvuotiaan tyttären Mirellan kanssa laulettu duetto nimeltään Joululaulu.

– Mirella on hyvin kriittinen laulujeni suhteen. Hän on paras kriitikkoni. Mirellasta löytyy artistin vikaa, se on jo näkyvissä, Leif nauraa.

Takana on  pian kymmenen konsertin kokoinen joulukonserttikiertue ja Mirella on kulkenut matkassa mukana.

– Aikamoinen rupeama pikkuneidille. Eipä saa väärää kuvaa että artistina olo olisi muka glamourin täyttämää.

Leifille merkitsee hiljentymistä ja perinteiden kunnioittamista.

– Joulu merkitsee myös yhdessäoloa ja kiireettömyyttä, hyvää ruokaa ja sitä, että voi unohtaa kaiken muun. Viime jouluna olin risteilyllä töissä, eikä se ollut ollenkaan mun juttuni, vaikka perhe olikin matkassa mukana. Oli hyvä käydä havaitsemassa, että joulu pitää viettää kotona ja vapaana töistä, Leif tuumaa.

Romanien joulunvietto ei eroa kantaväestön joulusta. Erityisiä perinteitä ei romaneilla ole.

– Käymme haudoilla, joulusaunassa, syömme perinteistä suomalaista jouluruokaa ja tärkein painotus on kiireettömällä yhdessäololla. Laitamme kodin juhlavaksi, eikä silloin mikään saa olla vaatimatonta, Leif kertoo.

Lapsuuden joulut ovat rakkaina mielessä. Kun oli nuukuutta ei lahjatoiveiden täyttyminen ollut varmaa.

– Eräänä jouluna toivoin lahjaksi Stiga –kelkkaa, enkä meinannut millään uskoa todeksi, kun se paketista paljastuikin. Meitä oli kolme riehakasta poikaa, ja läksimme heti mäkeä laskemaan. Niinhän siinä kävi, että kelkan etujalka katkesi ensilaskuilla. Muistan elävästi ensin sen, kuinka ensin oli ilo ylimmillään ja kuinka se loppui suureen pettymykseen, Leif muistelee.

Kaupallinen joulu on tullut jäädäkseen, arvelee Leif.

– Me olemme siihen jo tottuneet. Tuntuisiko se nykysukupolvelle joululta, jos ei kaupallista efektiä olisi mukana. Se on jo osa joulua, Leif pohtii ja toivoo, että kodeissa osattaisi hiljentyä joulunviettoon.

Hiljentyminen tulee tarpeeseen Mörtissä asuvalle Leifille. Tänä vuonna on keikkoja ollut 198. Ensi vuosi näyttää yhtä kiireiseltä, sillä vuoden 2018 kaikki lauantait ovat jo buukatut.

– Oikein odotan, että pääsen hiljentymään ja antamaan aikaani niille, jotka sitä eniten odottavat, Leif sanoo.

Äänekoskelaiset fanit ovat Leifille kunnia-asia. Leif sanookin, että yleensä kukaan ei ole profeetta omalla maallaan.

– Äänekoskelaiset ovat minulle tärkeitä ja rakkaita. He ovat pitäneet minua sydämissään. On hienoa tuntea olevansa ”Meidän Leif” Äänekoskella liikkuessaan.

ti 19.12. klo 19 Leif Lindemanin Joulukonsertti Äänekosken kirkossa

Vastaa

  1. Lämmöllä kiittäen

    Kiitos Leif liikuttavan kauniista konsertista.

    Hyvää ja Rauhaisaa Joulua❤️

    Vastaa