Li Andersson luotsasi vasemmistoliiton lounasta Suolahdessa


Juho Kautto (vas.) ja Li Andersson kukittivat Suolahdessa Lastaajat-patsaan yhteisen puhetilaisuuden päätteeksi.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja on huolissaan koulutusleikkauksista ja uskoo, että ensi hallituksessa nähdään myös keskisuomalaisia vasemmiston edustajia.

 

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson vieraili sunnuntaina lounas- ja puhetilaisuudessa Suolahden Wanhalla asemalla. Paikalla oli myös muita keskisuomalaisia ehdokkaita sekä salin täydeltä kannattajia. Äänekoskelainen eduskuntavaaliehdokas Juho Kautto (vas) totesi puheenvuorossaan, että viime vaaleissa vasemmistoliitto jäi vain 38 äänen päähän yhdestä lisäpaikasta eduskunnassa. Nyt ei käy niin, Kautto julisti.

Myös polueen puheenjohtaja kannusti paikalla ollutta ehdokasjoukkoa ja totesi, että heillä on hyvät mahdollisuudet saada kaksi keskisuomalaista edustajaa läpi vaaleissa. Andersson korosti, että vasemmistoliiton tehtävä on vastustaa köyhyyden ja eriarvoisuuden lisääntymistä.

– Kaikkien näiden leikkauksien jälkeen on aika harjoittaa tuloeroja kaventavaa politiikkaa, Andersson linjasi.

Andersson kritisoi vanhus- ja vammaispalvelujen tilanteen lisäksi nykyisen hallituksen ammatilliseen koulutukseen tekemiä leikkauksia. Andersson kertoi tavanneensa sunnuntaiaamuna Keski-Suomen keskussairaalan johtoa, jotka jakoivat huolen nuorten pärjäämisestä työelämässä.

– Nuoret eivät tällä hetkellä saa sellaista osaamista toisella asteella ja peruskoulussa, että he selviäisivät eteenpäin. Suomeen tarvitaan osaavaa työvoimaa alasta riippumatta, ja koulutusleikkauksien kierre on katkaistava. Oppivelvollisuuden ikärajaa on nostettava ja varhaiskasvatuksen oikeus taattava kaikille, Andersson listasi.

Puheenvuorojensa jälkeen Andersson ja Kautto kukittivat aseman pihalla Tapio Junnon Lastaajat-veistoksen.

Lähtöä tehdessään Andersson ehti vielä kertoa kantansa bio- ja metsätalouden tulevaisuudennäkymiin.

– Vasemmistoliiton näkökulma on se, että metsä- ja biotalouden kehitys tulee mitoittaa ilmastotavoitteisiin. Metsä on iso teollisuudenala Suomessa, mutta samalla pitää katsoa koko maan tilannetta niin, että hiilinielu kasvaa. Biotalouden innovaatiot ovat aivan keskeisessä osassa siinä, Andersson totesi.

RIINA NYGRÉN
riina(at)aksa.fi

Vastaa