Liike Nyt julkisti ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaansa – Keski-Suomesta mukana neljä ehdokasta


Liike Nytin eduskuntavaaliehdokkaisi haetaan laajaa edustusta eri ikäisistä ja taustaisista ihmisistä, jotka elävät suomalaista arkea.

 

Liike Nyt julkaisi maanantaina 7. tammikuuta ensimmäiset 48 kansanedustajaehdokastaan. Ensimmäisten ehdokkaiden ikähaarukka on 18-65 vuotta ja heillä on laajaa asiantuntemusta eri aloilta. Ehdolle lähtivät myös kaksi Liike Nytin perustajajäsentä Helene Auramo ja Hjallis Harkimo.

– Liike Nytin eduskuntavaaliehdokkailla on asiantuntemusta todella monipuolisesti eri aloilta. Mukana on mm. IT- ja kyberturvallisuuden asiantuntijoita, rikosylikomisarioita, sotatieteiden maisteri, markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisia, sosiaali- ja terveysalan asiantuntijoita sekä useita yrittäjiä. Monipuolinen osaaminen oli meidän tavoite ja siihen ollaan päästy, Liikkeen perustajajäsen ja eduskuntavaaliehdokas Helene Auramo kertoo.

Keski-Suomesta mukana on tähän tietoon lähtenyt Janne Rummakko 42, hioja, Marjo Kuitunen, 47, liikunnanohjaaja, Päivi Merjonen, 41, tutkija, psykologi, Seija ElSayed, 56, yrittäjä.

Liike Nytin ehdokkaat perustavat omat valitsijayhdistyksensä, joiden kautta he pyrkivät eduskuntaan. Valitsijayhdistyksen perustaakseen he keräävät 100 kannattajakorttia. Valitsijayhdistykset tekevät keskenään vaaliliittoja, jolloin äänet lasketaan samalla tavalla d’Hondin menetelmää hyödyntäen kuin puolueissa.

Liike Nyt julkaisee lisää ehdokkaita lähiviikkoina. Jo yli 200 ihmistä on pyrkinyt Liike Nytin eduskuntavaaliehdokkaaksi. Liike Nytin tavoite on asettaa eduskuntavaaleihin sata ehdokasta.

Ei kaksoisrooleille ja poliittisille virkanimityksille

Liike Nyt -ehdokkaan arki poikkeaa perinteisen puolueen ehdokkaan arjesta. Liikkeen ehdokkaat sitoutuvat istumaan korkeintaan kaksi eduskuntavaalikautta, jotta kosketus arkielämään säilyy. Jos ehdokas valitaan kansanedustajaksi, hän sitoutuu luopumaan muista vaaleilla valituista paikoistaan välttääkseen intressiristiriitoja päätöksiä tehdessään. Julkisessa omistuksessa olevien organisaatioiden hallituksessa Liike Nytin kansanedustajat istuvat ainoastaan painavasta pätevyyden tai kokemuksen syystä. Liike Nyt on kaikille avoin liike, joka muuttaa päätöksentekoa ottamalla kaikki mukaan päättämään.

Vastaa