Liikkapuistoon harjoitushalli futaajille ja yleisurheilijoille?


Äänekosken vapaa-aikalautakunta käsittele uuden liikuntahallin rakentamista seuraavassa kokouksessaan 11. toukokuuta.

 

 

Vapaa-aikalautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että Liikuntapuistoon toteutetaan jalkapallon ja yleisurheilun harrastajille suunniteltu ylipaineharjoitushalli.

Tähän mennessä selvittelyissä on tullut esille, että suuri harrastamisen ja hyvinvoinnin ”superkeskuksen” rakentaminen Kotakennään alueelle ei näytä olevan kovin realistinen. Sen sijaan pienempi halliratka su (ei sisällä täysimittaista jalkapallokenttää) voisi toimia Kotakennään alueella, vapaa-aikajohtaja Markku Auvinen sanoo kertoo vapaa-aikalautakunnalle laatimassa esittelytekstissä.

Hallin maansiirtotyöt ja perustukset rakennettaisiin ja rahoitettaisiin kaupungin toimesta. Varsinaisen hallin rahoitukseen haetaan EU -rahoitusta. Rahoituksen hakemisesta vastaa kaupungin elinvoimayksikkö. Hallin rakentaminen hoidetaan Äänekosken Teollisuuskiinteistöjen toimesta, jonka haltuun jää hallikiinteistön ylläpito ja hallinto.

Lisäksi Elinvoimayksikkö selvittää yhdessä teknisen toimialan kanssa mahdollisuuksia toteuttaa Kotakennään alueelle pienempi halliratkaisu, joka palvelisi muun muassa eri palloilulajeja, tapahtuma-areenana eritilaisuuksissa. Kotakennään hallilla voisi olla myös keilahalli, lasten toimintoja sekä kuntoilutiloja. Tärkeää on selvittää myös voidaanko hankkeeseen saada ulkopuolisia toimijoita ja rahoittajia.

Lue lautakunnan esityslista kokonaisuudessaan täältä.

Vastaa