Lukiolaisten biopolku-mysteerirata edustaa Keski-Suomea kansallisessa StarT-ohjelmassa


Linda, Sofia ja Elina ovat osa biotalouskurssia, joka loi Äänekosken lukiolle mysteerisen biopolun.

Äänekosken lukiolaisten #Biopolku-mysteerirata on kisaamassa StarT-ohjelman kansallisessa sarjassa.

 
Äänekosken lukion biotalouskurssilaisten #biopolku-mysteerirata on valittu edustamaan Keski-Suomea yhdessä Jyväskylän Normaalikoulun Oma peli ohjelmoimalla –projektin kanssa LUMA-keskus Suomi –verkoston StarT-ohjelman kansalliseen sarjaan. Keski-Suomessa tehtyjä projektitöitä esitellään Jyväskylän yliopiston päärakennuksessa 10. huhtikuuta kello 9-15.

Äänekosken lukion Biotalous-teemakurssilaiset tutustuivat laajaan biotalouden alaan laboroinnin, teoriatuntien ja yritys- ja oppilaitosvierailujen kautta. Luontevin yhteistyökumppani oli koulun viereinen suuri tehdasintegraatti, jossa sijaitsee mm. maailman suurin CMC-tehdas  (CP-Kelco) ja uusi biotuotetehdas (Metsä Fibre). Lisäksi Teknologiateollisuuden MyTech-ohjelman tukemana kurssilaiset pääsivät retkelle Jyväskylään Kuusakoski kierrätyslaitokselle ja Jyväskylän yliopiston Fysiikan laitokselle. Kurssin tuotoksena syntyi #biopolku-mysteerirata, joka esittelee biotaloutta koulun muille opiskelijoille. Radalla edetään selvittämällä pakohuonetyyppisiä ongelmia ja koodeja erilaisille lukoille. Projektitöistä laadittiin videoesitykset, joista voi käydä äänestämässä suosikkinsa.

StarT-toimintamalli on laadittu tukemaan uusien opetussuunnitelmien mukaisia monialaisia oppimiskokonaisuuksia ja teemaopintoja. Päätavoitteena on lisätä lasten ja nuorten innostusta matematiikkaa, luonnontieteitä ja teknologian opiskelua kohtaan.

Kansallisen ja kansainvälisen yleisöäänestyksen tavoitteena on paitsi jakaa iloa ja ideoita myös mahdollistaa kaikkien osallistuminen. Tykkäämällä videosta (vaatii kirjautumisen Google-tilillä) voit antaa äänesi. Tykkäykset huomioidaan valittaessa StarT-kauden ansioituneimpia projekteja.  Äänestysaikaa on 8.4. asti.

Lukiolla tutustutaan biotalouteen mysteeripolun avulla

Vastaa