Lumenkaatopaikat ovat jo ääriään myöten täynnä


Lumenkaatopaikalle Suolahteen on kelkottu lunta poikkeuksellisen paljon.

Äänekoskelta löytyy lunta joka paikasta. Erityisen suuret kasat löytää Koukkunimestä ja Suolahdesta, entisen Holvihallin tontilla. Kaupungin lumenkaatopaikat alkavat olla täynnä lumesta.

 

Erittäin luminen talvi on tuottanut tuskaa siinä missä hyötyliikuntaakin omakotitaloasujille. Kaupungin katupäällikkö Harri Pirhonen kertoo, että poikkeuksellisen ankarat lumisateet ovat myös koetelleet katujen kunnossapitopuolta. Kaupungin hoidossa on kaavoitetuilla alueilla liikenneväyliä yhteensä 207 kilometriä, joista kevyenliikenteenväyliä ja jalkakäytäviä runsaat 43 kilometriä. Lisäksi kaupungin alueella on kunnossapitoavustusta saavia yksityisteitä 182 kpl, joiden avustettava pituus on 420 km. Kaupungilla on käytössään aurauskalustoa toistakymmentä yksikköä.

Äänekoskentie Nelostieltä 69-tielle, Vaasantien  loppuosa (Tärttämäentien risteys – 4-tie),Suolahdentien, Sumiaistentien ja  Ruotintien aurauksista vastaa Keski-Suomen ELY-keskus.

Pirhonen kertoo, että auraustarve syntyy kaikilla kunnossapitoluokan kaduilla, kun lunta on satanut keskimääräisesti viisi centtimetriä.

– Tänä talvena on saatu lähteä liikkeelle poikkeuksellisen monta kertaa. Auramiesten päivät ovat venyneet pitkäksi, kun lunta on tupruttanut paljon ja päiväkausien ajan.

Äänekoskella aurauksesta vastaa Kiinteistönhoito.

– Säätilaa ja sen kehitystä seurataan tarkasti ja edetään sitten tilanteen mukaan. Jokaiseen lumisateeseen varaudutaan, Pirhonen sanoo ja kertoo yksiköiden lähtevän liikkeelle, kun lunta tulee tarvittava määrä.

Palaute on ollu pääsääntöisesti positiivista. Pirhonen kertoo, että tonttien kulkuväylälle aurauskaluston jättämät kinokset nostavat tunteet pintaan.

– Tästä on palautetta tullut, mutta yleisesti ottaen ihmiset ovat olleet ymmärtäväisiä, Pirhonen kiittelee.

Katupäällikkö sanoo, ettei luonnolle voi mitään.

– Luonto määrittää meidän työmääräämme varsinkin näin talviaikaan. Pyrimme kuitenkin pitämään kadut liikennöitävässä ja turvallisessa kunnossa.

Vastaa

  1. En persson

    Äänekosken uusi turisti mainos on syntynyt tänä talvena”,eli, tulkaa katsomaan kaupunkia jonka pääkadun kauppojen eteen puiden juurille kasaamme kaikki talvn lumet, niin ei tyhjät liikehuoneistot näy”. Puolustus ei ole ,että on lunta,vaan sitä ei osata tai haluta viedä pois.

    Vastaa