Maa- ja metsätalousministeri Leppä piipahti Hirvaskankaalla


Ministeri Leppä puhui kahvihetken verran äänekoskelaisten huolista.

Keskustan ministeri Jari Leppä vieraili Hirvaskankaan ABC:llä lauantaina 28. huhtikuuta. Paikalle saapui kourallinen äänekoskelaisia huolineen.

 

Kahvitilaisuudessa puhuttivat muun muassa tieverkostojen kunto aina maanteistä yksityisteihin.  Ministeri vakuutti, että tieasioita viedään eteenpäin, sillä tilanne on hyvin heikko ympäri Suomen.

– Myönnetään, että tiestön kunnossapitoon ja uusien liikennejärjestelyjen hoitamiseen tarvitaan lisää voimavaroja. Teihin on tällä vaalikaudella laitettu vajaa miljardi enemmän kuin viime vaalikaudella, mutta sekään ei vielä riitä kääntämään meidän korjausvelkaa voimakkaasti pienenevään suuntaan. Tää pitää tiedostaa, ja tähän halutaan muutosta.

Myös uusi biotuotetehdas ja biokaasu puhututti. Ministeri kehui Äänekosken keskustan paikallisjärjestöä biokaasu-aloitteen tekemisestä.

– Erittäin hyvä, että siinä asiassa on lähdetty eteenpäin. Silläkin puolella on luvituksen kanssa tehty töitä, että saataisiin turha byrokratia pois. On varmaan parasta, että näitä laitoksia keskitetään, että lupaharkinnan tekee ihminen, joka on aiheeseen tutustunut. Prioriteetti on, että biokaasua lisätään, mutta tällä hetkellä kaasun tuotantoa on moninkertainen määrä kysyntään verrattuna. Myös kysyntää tulee siis lisätä.

Maatalousasioihinkin päästiin, kun puheeksi tuli tuottajahintojen alhaisuus.

– Oli tosi murheellinen juttu, että maidon hintaa jouduttiin alentamaan. Maidontuotannon kannattavuus on muutoinkin huonoissa kantimissa. Tärkein asia on, että markkinat saadaan toimimaan, ja tuotanto kannattavaksi tuottajalle. Kun kustannukset nousee, pitäisi markkinoiden reagoida ja hinnan nousta, mutta nyt mennään ihan päinvastoin. Ei tämä ole markkinataloutta. Tämä kuvaa sitä, että koko elintarvikeketjussa valta on kaupalla, joka määrää suunnan ja vauhdin. Nykyinen tilanne on on hävytöntä puuhaa. Siksi olen laittanut eteenpäin elintarvikemarkkinalain, kokonaan uuden lain, ja siihen valvovan viranomaisen, jotta epäterveet kauppatavat saadaan kitkettyä pois.

Vastaa

  1. Päivitysilmoitus: Maa- ja metsätalousministeri Leppä piipahti Hirvaskankaalla – tiestön kunnossapitoon tarvitaan lisää voimavaroja | Hirviniementie