Maajoukkue kutsui Marcel LiukkoaMarcel Liukko nousi maajoukkueeseen Huima-kautensa jälkeen.

Huiman miehissä viime kaudella koripalloillut Marcel Liukko on saanut kutsun 20-vuotiaiden maajoukkueeseen. Huhtikuussa 20 vuotta täyttänyt Liukko ei ole aiemmin pukenut Suomi-paitaa ylleen.

195-senttinen Pantteri-kasvatti pelasi divaria Huimassa 8,3 pisteen ja 4,2 levypallon keskiarvolla. Liukon ensi kauden seurasta ei ole vielä varmuutta.

20-vuotiaiden maajoukkueen kiinnostavin nimi on USA:n menestyksekkäimpiin yliopistoihin kuuluvan Duken edustusjoukkue Blue Devilsin paidassa pelaava 203-senttinen, kesäkuun alussa 19 vuotta täyttävä Alex Murphy. Murphyn isä Jay on pelannut ammattilaisena mm. NBA:ssa, Ranskassa ja Italiassa, ja hänen suomalaissyntyinen äitinsä Päivi on pelannut mestaruussarjaa Suomessa ja Ruotsissa.

Murphyn lisäksi Suomen rajojen ulkopuolelta on joukkueen vahvuudesta hakenut Espanjan Adecco Platan finaaleihin CB Prat Joventutin paidassa paraikaa valmistautuva Tampereen Pyrinnön kasvatti Joonas Cavén.

20-vuotiaat miehet pelaavat 12.?22.7. noususta Euroopan A-divisioonaan Bulgarian Sofiassa. B-divisioonan EM-kisojen alkulohkossa Suomi saa vastaansa Tshekin, Sveitsin sekä Unkarin.
?Ennen heinäkuun huipentumaa Suomi isännöi PM-kisoja Tikkurilan Urheilutalolla 19.?21. kesäkuuta sekä kohtaa Serbian, Israelin ja Turkin neljän joukkueen huipputurnauksessa Serbiassa 29.6.?1.7.

Kaksikymppisiä valmentaa myös miesten maajoukkueen apuvalmentajana toimiva Pekka Salminen. Hänen apunaan toimii muun muassa Joensuun Katajan konkaripelaaja, säynätsalolaissyntyinen Petri Virtanen, joka debytoi näin myös valmennustehtävissä.

Vastaa