Maanantaina alkava JHL:n lakko ei näy Äänekoskella – torstaina alkava Teollisuusliiton julistama lakko näkyy voimakkaasti


Lakko pysäyttää Suolahden vaneritehtaan.

Lakko pysäyttää vaneritehtaan Suolahdessa ja viilutehtaan Äänekoskella. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto julistama poliittinen lakko ei näy Äänekoskella.

 

Teollisuusliiton hallitus päätti perjantaina uusista työtaistelutoimenpiteistä Juha Sipilän hallituksen irtisanomislakia vastaan. Taistelutoimenpiteet näkyvät myös Äänekeoskella. Lakko alkaa Suolahden vaneritehtailla ja Äänekosken viilutehtaalla torstaina 25. lokakuuta klo. 06.00 ja päättyy sunnuntaiaamuna 28.10. kello 06.00.

– Kaikki työt ovat lakossa, eli koskee kaikkia Metsä Woodin työntekijöitä, pois lukien voimalaitos, Teollisuusliiton Suolahden ammattiosasto 888 sivuilla kerrotaan.

Metsä Woodin Suolahden tehtaiden pääluottamusmies Osmo Kääriäinen kertoo lakon koskettavan myös ammattiliitto Pron toimihenkilöitä.

– Lakkoon osallistuu reilut 400 työntekijää. Lakkovahdit asettuvat tehtaiden portille torstaiaamuna, Kääriäinen sanoo.

Tuotantolinjat laitetaan käytiin maanantai-aamuna.

– Käynnistysvaihe kestää pari-kolme tuntia, Kääriäinen laskee.

Tehdasalueelta Quant ja Fin-Terpuu ei ole lakonalaisten toimipaikkojen joukossa. Torstaina alkavan lakon vaikutukset eivät koske Kurikka Timberiä.

Maanantaina 22. lokakuuta alkava JHL:n lakko ei näy äänekoskelaisten saamissa palveluissa, sillä Äänekosken JHL 608 alueella ei ole lakon alaisia työpaikkoja.

– Tilanteen mahdollisesti muuttuessa asiasta informoidaan uudelleen, yhdistyksen sivuilla kerrotaan.

Keski-Suomessa JHL:n lakko näkyy Jyväskylässä, Jämsässä ja Muuramessa. Muun muassa Jyväskylässä koulut ja päiväkodit ovat jo kehottaneet ottamaan maanantaina ja tiistaina eväät mukaan.

Vastaa