Maaseutumatkailua viedään eteenpäin Äänekoskella


Äänekoskella ei ole pitkiin aikoihin ollut omaa matkailun kehittämishanketta. Nyt on!

Ääneseudun Kehitys on saanut rahoituspäätöksen Leader-hankkeelle. Koska maaseuduksi lasketaan myös Suolahti, vain kaupungin ydinkeskusta jää hankkeen toiminta-alueen ulkopuolelle. Mukaan toki pääsee, mutta Leader-tuki kuuluu maaseudun toimijoille.

Mukaan toimintaan ja hyödyntämään hankkeen myötä saatuja mahdollisuuksia toivotetaan tervetulleiksi sekä yritykset että yhdistykset ja yksityisetkin toimijat.

Ääneseudun Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Sari Åkerlund painottaa, että matkailua halutaan nyt selkeästi edistää Äänekoskella. Maaseutumatkailun kehittämisen lisäksi Ääneseudun Kehityksessä halutaan kartoittaa teollisuusmatkailun mahdollisuuksia.

Projektipäällikkö Outi Raatikainen kertoo, että hanke on aloitettu matkailutoimijoiden kokoontumisella, jossa todettiin, että tapahtumat edellä mennään ainakin alussa: olemassa olevia tapahtumia on kehitettävä ja markkinoitava. Lisäksi selvitetään matkailun tilaa ja tunnuslukuja, rakennetaan toimijoiden verkostoja ja tiedotetaan. Täsmäiskuin täydennetään tietoja ja taitoja ja tuetaan Äänekoskelta puuttuvan tarjonnan kehittämistä. Tulossa on jo tänä keväänä majoittajakurssi ja ensi talveksi mm. paikallisopaskurssi.

 

Majoittamisen maistiaiset

Projektipäällikkö Outi Raatikainen kertoo, että aivan ensimmäisenä järjestetään Majoittamisen maistiaiset -kurssi. Muun muassa Äänekosken Superviikonloppu luo kysyntää myös kotimajoitukselle, jolloin pääsee heti harjoittelemaan kurssilla saatuja oppeja.

Kurssi on iltakurssi ja tarkoitettu jokaiselle, joka miettii sivubisnestä tai harrastusta mökkivuokraajana tai huonemajoittajana. Saamme Jyväskylän ammattikorkeakoulusta kokeneet matkailun opettajat jakamaan tietojaan, mitä kannattaa ottaa huomioon.

Kurssille kannattaa osallistua, vaikka jo majoittaisikin maksavia vieraita. Siivousillasta on hyötyä vaikkapa majoitustiloja siivoaville matkailuyritysten työntekijöille ja kesätyöntekijöille. Monenlaista matkailija antaa anteeksi, jos palvelu pelaa, mutta likaisuutta ja huonoa sänkyä ei!

Viisi käytännönläheistä kokoontumiskertaa toteutetaan maanantaisin ja torstaisin. Ensimmäinen kurssi-ilta pidetään torstaina 19. toukokuuta kello 16-20. Kurssi on maksullinen (mutta verovähennyskelpoinen).

 

Hankefaktatoja luettavissa täältä.

Ajankohtaisia asioita julkaistaan myös hankkeen facebook-sivulla.

Vastaa

  1. Jorma Kautto

    Paitsi että Kaupunkihan ei suostu antamaan kenellekään kaavoituksessa rakennusoikeuksia esimerkiksi rantarakentamiseen

    Vastaa