Majalan koulu halutaan takaisin kaupungin hallintaan – käynnissä on kaupan purku


Majalan koulu etsii uutta omistajaa. Ensin pitää vain edellisen omistajan kanssa saada kauppa puretuksi.

Majalan koulun kaupan purku on käynnissä. Koulurakennukset ostanut yritys on vaihtanut maisemaa jättäen laskut maksamatta. 

 

Kaupunki laittoi Majalan koulun myyntiin syksyllä 2010. Meni viisi vuotta, ennen kuin talot vaihtoivat omistajaa, ja isännyys siirtyi mäntyharjulaiselle esittävän taiteen yritykselle. Yritys muutti koululle vappuna 2015.

Yhteensä noin 1133 neliömetriä kattavat koulurakennukset vaihtoivat omistajaa 20 000 euron hintaan. Sopimuksen mukaan uuden  omistaja olisi tullut vastata kaikista rakennusten kustannuksista. Majalan koulun rakennuksia ei saa purkaa niiden kultturihistoriallisen, rakennushistoriallisen ja maisemallisen arvon takia. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy on ottanut rakennukset tarkkailun ja tarkastelun alle.

–  Rakennukset ovat kaupungin omistuksessa ja kaupan purkamisella haemme kiinteistöihin hallintaoikeutta. Prosessi laitettiiin vireille voimakkaammin vuoden vaihteessa, tonttipäällikkö Petri Konttimäki sanoo.

Konttimäki ei osaa sanoa, milloin asukkaat ja yritys on poistunut tontilta. Kuluvan talven aikana ei tontilla ole liikettä näkynyt.

– Yrityksen vastuuhenkilöä on ollut vaikea tavoittaa, Konttimäki jatkaa.

Kun kaupan purku saadaan päätökseen, Majalan koulurakennukset laitetaan myyntiin julkisen sektorin huutokauppaan osoitteeseen Kiertonet.fi.

– Kauppahinta tulee olemaan erittäin alhainen. Kiinteistöille on ilmennyt jo nyt kiinnostusta, joten uskon, että ne menevät nopeasti kaupaksi, Äänekosken kekninen johtaja Tommi Rautjärvi kertoo.

Rautjärvi kertoo, että Konginkankaalla sijaitseva Kalaniemen vanha koulu on myös menossa kyseiseen huutokauppaan myytäväksi.

– Koulu on kaupungin omistuksessa ja ollut kaupan jo vuosia. Nyt kokeilemme löytyykö ostaja verkkohuutokaupasta, Rautjärvi sanoo.

MARJO STEFFANSSON

 

Vastaa