Markku Auvisesta Huiman puheenjohtaja


Vuosi sitten eläkkeelle jäänyt Markku Auvinen tarttuu uuteen haasteeseen.

Huiman puheenjohtajan pestiin tarttuminen oli pitkän harkinnan tulos. 

 

Markku Auvinen on pitkän linjan huimalainen. Hän liittyi seuran nuorisojärjestöön vuonna 1962. 

– Kävimme enoni kanssa nykyisen Willen tiloissa toimineessa Sisusteen huonekalumyymälässä allekirjoittamassa jäsenhakemuksen. Huonekaluliikettä piti silloinen Huiman puheenjohtaja Otto Tikander, Auvinen muistelee. 

Ennen kuin emeritus vapaa-aikajohtajasta tuli Huiman puheenjohtaja on hän tehnyt työtä Huiman hyväksi, niin urheilemalla kuin valmentamalla ja ohjaamalla.

– Pelasin koripalloa ja jalkapalloa, aikuisiällä miesten joukkueessa. Kun muutimme takaisin Äänekoskelle toimin usean vuoden ajan juniorijalkapalloilijoiden valmentajana, Auvinen muistelee.

Seuralla on edessään haastava vuosi. Auvinen astuu puikkoihin vuoden alussa. 

– On tulossa Huiman 115-vuotisjuhlat sekä maaliskuussa SM-hiihdot. Nuorisotoiminnassa on haasteita useassa jaostossa saada vetäjiä, ohjaajia ja talkoolaisia mukaan joukkoon. Tämä haastaa koko seuraa. 

Auvinen tietää, että jos toiminta on laadukasta se vetää puoleensa liikkujia. 

– Ponnistamme niin korkealle kuin rahkeemme ja talous kantaa. Emme ryhdy haaveilemaan ja tavoittelemaan mahdottomia, tässä haluan olla realistinen. Jos meillä ei ole omaa harrastajatuotantoa, on hankala lähteä toimimaan. Jaostot määrittelevät omat tavoitteensa niin, että pohja pitää, Auvinen sanoo. 

Koko kaupungin urheiluseuratoiminta muuttuu, kun lisää liikuntapaikkoja valmistuu. 

– Toivon hyvää ja aitoa yhteistyötä kaikkien seurojen kesken. Yhdessä olemme enemmän. Meillä on laaja liikuntapaikkojen verkosto, josta seuratoiminta saa ottaa hyödyn irti, kun vain saadaan käyttömaksut pysymään maltillisena. 

Auvinen kiittää valinnastaan ja odottaa innolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan. 

– Toivotan hyvää joulua ja sen odotusta kaikille, Auvinen toivottaa. 

Vastaa