Marttojen patalapputempaus ilahduttaa


Konginkankaan kirjastolla on patalaput laitettu ikkunaan.

Patalappu voi olla pieni taideteos siinä missä tärkeä käyttöesinekin. 

 

Marttojen toteuttama patalapputempaus tuo hyvää mieltä ja muistoja menneestä ajasta, jolloin patalaput kertoivat tekijästään. Uniikkeja patalappuja on laitettu mukaan otettavaksi Suolahden ja Konginkankaan kirjastoihin.

– Tempauksen tavoitteena on yllättää ja ilahduttaa sekä kannustaa tekemään itse ja lisätä kotityön arvostusta, Marttaliiton sivuilla kerrotaan.

Suolahden Martta, Liisa Lakanen, kertoo, kuinka lyhyellä aikataululla saatiin aikaiseksi monensortin patalappua: on kudottua, virkattua, huovutettua ja eri tekniikoilla ommeltua.

– Kukin patalappu on tekijänsä näköinen, Lakanen sanoo.

Patalaput on viety tänään torstaina kirjastoille. Niitä saa käydä ihailemassa, tai ottaa mukaan käyttöön tai keittiön koristeeksi.

Jokaiseen patalappuun on liitetty marttojen viesti: Tämä patalappu on lahja martalta. Tule sinäkin mukaan toimintaamme. Jaa kuva patalapustasi #martat.fi

Suolahden kirjastolla on patalappu poikineen.

Vastaa

  1. Käsityö ja vapaaehtoisuus kunniaan.

    Hienoa MARTAT! Itse en varmaan saisi tehtyä patalappua, siitä tulisi varmaan ”patakuppi” kun en osaa virkata enkä kutoa, kun olen avuton mies mutta teiltä se onnistuu. Mahtavaa kun ette ole pistäneet hintalappuja. Arvostan tekemäänne työtä josta voi nauttia moni tällainen tumpelo joka minäkin olen.

    Vastaa