Matkahuollon seutulippu poistuu käytöstä – korvaava tuote on selvittelyssä


Mitä tälle kortille kohta ladataan? Ei ainakaan seutulippuja.

Matkahuollon seutulipun myynti Äänekosken alueelle on lopetettu, seutuliput toimivat 5.kesäkuuta saakka. Korvaavaa tuotetta koulu- ja työmatkalaisille ole vielä olemassa.

 

Seutulippu poistuu käytöstä koko maassa tänä keväänä lainsäädännön takia. Äänekosken tapauksessa seutulippujen myynti lopetettiin 5. toukokuuta ja sen käyttö loppuu 5. kesäkuuta. Matkahuolto ja liikennöijät käyvät parhaillaan keskusteluja siitä, miten Matkahuollon järjestämä korvaava tuote saadaan toimimaan liikenteessä.

–  On huolehdittu, että seutulipulla opiskelijat voivat matkustaa lukuvuoden loppuun. Äänekosken kaupunki on omalta osaltaan ilmoittanut Matkahuollolle, millä tavalla tukee joukkoliikenteen lipputuotteita. Äänekosken kaupungin tahtotila on tukea työmatkalaisia ja erityisesti toisen asteen opiskelijoita, joiden matkoja Kela ei korvaa. Kaupunki on myös varautunut nouseviin kustannuksiin, kun valtion tuki loppuu, kertoo Äänekosken kaupungin liikenneinsinööri Tuula Flyktman.

Sosiaalisessa mediassa käydyssä keskustelussa syytä seutulipun poistamiseen ja korvaavan tuotteen poissaoloon on sälytetty kaupungille.
– Seutulippu poistuu käytöstä lainsäädännön vuoksi. Äänekosken alueen viimeiset siirtymäajan liikenteiden sopimukset päättyvät kesäkuussa. Samalla päättyy myös tuettu seutulippu, koska sen käyttö on ollut sidottu siirtymäajan sopimuksiin.

Äänekosken kaupunki on nyt myös odottavalla kannalla korvaavan tuotteen osalta, sillä Matkahuolto ja liikennöijät selvittävät tällä hetkellä lipputuotteen toimivuutta, Flyktman sanoo.

Seutulipun käyttäjiä on Äänekoski-Jyväskylä välillä arviolta 50. Lähialueen lipun käyttäjiä, pääsääntöisesti Äänekoski-Suolahti-yhteysvälillä, noin 65 henkilöä.

Flyktman odottaa, että korvaava tuote saadaan kaupunginhallituksen käsittelyyn mahdollisimman pian ja lupaa, että asiasta tiedotetaan mahdollisimman pian mediassa ja Äänekosken kaupungin nettisivuilla.

Vastaa