Meren laulu saa ensi-iltansa tänään Äänekosken lukiolla


Tänään keskiviikkona kuunnellaan Meren laulua.

Äänekosken lukion opiskelijoiden musikaali saa tänään keskiviikkona ensi-iltansa. Tuotto ohjataan merien suojeluun. 

 

Syyskuussa alkanut musikaalikurssi huipentuu tänään nähtävään ja kuultavaan musikaaliin joka kantaa nimeä Meren laulu. Musikaalin käsikirjoitus, sävellys ja sanoitus on lukiolaisten omaa käsialaa aina lavasteita ja puvustusta myöten.

Ohjauksesta on vastannut lukiolainen, myös Jyväskylän kaupunginteatterin lavalla nähty Niko Dahlblom ja pääosaa esittää laulajatähtemme Tuuli Piltonen. Musikaalityöryhmässä on mukana noin 30 lukiolaista ykkösistä abeihin. Apukäsinä ovat toimineet rehtori Jaana Tani, kuvaamataidon opettaja Minja Revonkorpi, liikunnanopettaja Erika Forsberg sekä musikaalikurssin opettaja Lauri Myllylä. Musikaalia tahdittaa livebändi.

Tarina kertoo nuoresta Juliasta, joka käy elämässään läpi suuria tunteita ja etsii itseään. Toinen teema ottaa kantaa ilmaston ja merien puolesta. Tarina sijoittuu nykyaikaan, mutta tapahtumapaikka on siirretty Äänekoskelta pieneen englantilaiseen rannikkokaupunkiin. Musikaalin tuotto ohjataan merien suojeluun.
– Tässä on itsensä etsimistä ja maailman pelastamista samassa paketissa, totesi työryhmä ÄKSälle aiemmin.

Äänekosken lukion opiskelijoiden musikaali Meren laulu keskiviikkona 23. tammikuuta kello 18. Liput 4e ovelta, ikäsuositus  yli 10 vuotta. 

Vastaa