Mestarivalmentaja Sopanen: ”Paras Huima, minkä olemme tällä kaudella kohdanneet”


Juuso Sainio (vas.) ja Miikka Sopanen lehdistötilaisuudessa. Pysäytyskuva HyPo:n julkaisemasta YouTube-tallenteesta.

Karmeat tappiolukemat eivät aina kerro koko totuutta. Näin muutosten kourissa olevan Huiman naisten koripallojoukkueen tilan näkee Hyvinkään Pontevan eli hallitsevan Suomen mestarin valmentaja Miikka Sopanen.

Huima hävisi Pontevalle lauantaina Hyvinkäällä peräti 59 pisteellä (105–46), mutta Sopanen piti näkemästään.

– Tämä oli paras Huima, minkä olemme tällä kaudella kohdanneet – huolimatta siitä, miten ottelut ovat päättäneet, Sopanen kehui uuden valmentajan, Juuso Sainion luotsaaman äänekoskelaisjoukkueen esitystä lehdistötilaisuudessa.

Vahva näkemys, kun ottaa huomioon, että kahdessa aiemmassa kohtaamisessa Pontevan voittomarginaalit olivat huomattavasti pienemmät. Marraskuussa Ponteva löi Huiman kotonaan 33 pisteellä; tammikuisessa Liikuntatalon-pelissä eroa oli 32 pistettä.

Kahden aiemman kohtaamisen pienempää marginaalia selittää tietysti se, että noissa otteluissa Huimalla oli vahvuudessaan kolme amerikkalaisvahvistusta, jotka tekivät tilastot ynnäten 75 prosenttia Huiman pisteistä.

LAUANTAINA matkassa oli enää yksi vahvistus, Kenya Robinson, joka jäi neljään pisteeseen. Suomalaispelaajat tekivät siis pisteistä yli 90 prosenttia.

Sopanen totesi itsestäänselvyyden: materiaaliero joukkueiden välillä on valtava.

– Toinen pelaa puolikkaalla pakalla, meidän pakkamme on aika täysi.

Merkittävin ero Huiman aiempaan pelaamiseen näkyy Sopasen mukaan sekä taktisella puolella että asenteessa.

– Nyt Huimalla on ideaa hyökkäyksessä. Joka kerta, jos meidän puolustus ei onnistunut, Huima pääsi laadukkaisiin paikkoihin ja pisti palloa koriin.

– Puolustuksessa Huima pelasi kovaa sen sijaan, että antautuisi tai riiputtaisi päätä.

AIKANAAN BC Jyväskylän miehiä valmentanut Sopanen näkee Huiman naiskoriksen tulevaisuuden lupaavana.

– Numeroista huolimatta Huima oli täällä kilpailemassa. Siksi tämä tapahtuma oli hyvä, vaikkei ehkä tarvinnut kynsiä pureskella jännityksestä.

– Jos Huiman työmoraali säilyy asenteeltaan ja ideologialtaan noin korkeana, niin tulevaisuudessa Keski-Suomessa pelataan taas sellaista naiskorista, mihin on totuttu, Sopanen summasi.

Juuso Sainio iloitsi siitä, että Ponteva pelasi tosissaan alusta loppuun.

– Kiitos HyPolle, ettei joukkue missään vaiheessa ottanut jalkaa kaasulta. Tämä oli parasta mahdollista oppia meille, Sainio sanoi.

SUURISSA tappiolukemissa ei ollut mitään outoa.

– Tämä on luonnollista tässä kohtaa meidän kehityskaarta. Olemme tehneet niin vähän duunia yhdessä.

– Likat ovat painaneet oikeasti järjettömän määrän duunia, mutta tulos ei näy vielä tänä keväänä, Sainio korosti uutta alkua.

Vastaa

  1. Risto

    Sanokaa mitä sanotte, mutta tulevaisuus alkaa näyttää kirkkaammalta. Uusi sivu kääntyy. Kunnia vanhoista sivuista vanhoille, odotamme uusia sivuja innolla!

    Vastaa