Metsä Boardin Kyron, Äänekosken ja Husumin kartonkitehtaille elintarviketurvallisuussertifikaatit


 

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Boardin Kyron, Äänekosken ja Husumin kartonkitehtaiden elintarviketurvallisuus on sertifioitu FSSC 22000 standardin mukaisesti.

Sertifikaatit ovat osoitus siitä, että tehtaiden organisaatiot varmistavat kattavasti tuotteidensa turvallisuuden myös vaativissa käyttökoh­teissa, kuten suorassa kontak­tissa elintarvikkeiden kanssa.

FSSC 22000 on GFSIn (Global Food Safety Initiative) hyväksymä standardi. Sen avulla määritellään kattava elintarviketurvallisuusjärjestelmä, joka vastaa sekä yhtiön asiakkaiden että kuluttajien vaatimuksiin. GFSIn hyväksymien standardien avulla elintarviketeollisuus huolehtii elintarvikkeiden turvallisuudesta maailmanlaajuisesti.

Euroopan johtavana ensikuitukartongin valmistajana Metsä Board haluaa varmistaa, että se toimii vastaavien standardien mukaan kuin yhtiön asiakkaat elintarviketeollisuudessa. Kaikilla Metsä Boardin tehtailla on ollut jo aiemmin käytössä ISO 22000 elintarviketurvallisuus­järjestelmä ja tämän lisäksi Simpeleen tehtaalle otettiin käyttöön FSSC 22000 järjestelmä jo vuonna 2017.

– Kuluttajat arvostavat jäljitet­tävän ja uusiutuvasta ensikuiduista valmistetun kartongin etuja erityisesti, kun kyse on suorasta ruokakontaktista. Me Metsä Boardissa haluamme varmistaa, että kartonkimme ovat turvallisia käyttää ja että ne täyttävät tiukimmatkin vaatimukset nyt ja tulevaisuudessa. Nyt saadut FSSC 22000 sertifioinnit ovat osa jatkuvan parantamisen toimintakäytäntöjämme sekä vahvaa sitoutumistamme elintarviketurvallisuuteen, Metsä Boardin tuoteturvallisuuspäällikkö Marjatta Punkka kertoo

Vastaa