Metsä Boardin uraauurtavalle ecobarrier-kartongille teollisen kompostoituvuuden sertifiointi


 

Metsä Boardin uudelle ecobarrier-kartongille MetsäBoard Pro FSB EB1 on myönnetty DIN EN 13432- ja ASTM D6400 -standardien mukainen teollisen kompostoituvuuden sertifiointi.

 

Metsä Board on Euroopan johtava korkealaatuisten kevyiden kartonkien tuottaja. Sertifioinnin myönsi DIN CERTCO, ja testauksen suoritti ISEGA-laboratoriot.

– Merkkituotevalmistajat etsivät uusia, ekologisempia ratkaisuja, jotka on valmistettu uusiutuvista muovittomista materiaaleista – niiden pitää olla kompostoitavia ja kierrätettäviä. Tämä ulkoinen sertifiointi auttaa heitä valitsemaan pakkausmateriaalit, jotka oikeasti noudattavat näitä vaatimuksia, kommentoi Metsä Boardin Business Development Director Katja Tuomola kommentoi tärkeää edistysaskelta.

DIN EN 13432 -standardi määrittelee vaatimukset kompostoinnin ja biologisen hajoamisen kautta hyödynnettäville pakkauksille. Yhdysvaltalainen ASTM D 6400-12 -sertifiointi taas kattaa sellaisten muovien vakiintuneet merkintätavat, jotka on suunniteltu aerobisesti kompostoitavaksi kunnallisissa tai teollisissa laitoksissa.

Metsä Boardin Pro FSB EB1 -kartongille kehittämä muoviton barrier-käsittely parantaa kartongin rasvankestoa. Tämä tekee kartongista ekologisen ja tehokkaan pakkausmateriaalin elintarvikkeille myös silloin, kun on kyse esimerkiksi rasvaisemmasta takeaway-ruoasta. Rasvankestoa voidaan myös parantaa jalostusvaiheessa kustannustehokkaasti vain yhdellä kartongin lisäkäsittelykerroksella. Metsä Board Pro FSB EB1 -kartonki on turvallinen ja soveltuu suoraan kosketukseen elintarvikkeiden kanssa. Sen valmistuksessa ei käytetä optisia kirkasteita tai fluorokemikaaleja. Se on saatavilla 195–320 g/m2 pintapainoissa, ja se voidaan kierrättää paperin ja kartongin kierrätysjärjestelmissä.

Vastaa